Univerzalna sportska škola

#volimskolskisport

Univerzalna sportska škola

#volimoskolskisport

Program Univerzalne sportske škole (USŠ) provodi se kontinuirano od školske godine 2007./2008. U prvoj godini programa formirano je150 odjeljenja Univerzalne sportske škole u svim županijama Republike Hrvatske.

U 2023./2024. školskoj godini program se provodi u 450 odjeljenja u kojima mjesečno vježba više od 25 000 učenika i učenica nižih razreda osnovnih škola u svim županijama Republike Hrvatske.

Univerzalna sportska škola namijenjena je učenicima od prvoga do četvrtog razreda osnovne škole. Cilj programa Univerzalne sportske škole uključivanje je što većeg broja najmlađih učenika u sportske aktivnosti, odnosno stvaranje navike svakodnevnoga tjelesnog vježbanja. 

VIŠE O UNIVERZALNOJ SPORTSKOJ ŠKOLI


Djeca pod stručnim nadzorom kineziologa, igrajući se na zanimljiv i za njihovu dob pedagoški i kineziološki primjeren način, uče osnovne oblike kretanja, kao i osnovne elemente brojnih sportova. Program univerzalne sportske škole provode se dva puta tjedno po 45 minuta tijekom cijele školske godine, a besplatan je za više od 25 000 sudionika

Rad univerzalnih sportskih škola sastavni je dio djelovanja školskoga sportskog društva. Motorički se sadržaji biraju prema mogućnostima djece te dobi. Satovi USŠ se dva puta tjedno odvijaju u školskim dvoranama i traju 45 minuta. Voditelji programa djecu educiraju, treniraju te evaluiraju, a temeljem inicijalnih i finalnih testiranja analizira se individualni i grupni napredak, utvrđuju se nedostaci, te se valorizira cjelokupan program. Za voditelje programa 2021. godine ažuriran je i Priručnik s prijedlozima aktivnosti i satova koje mogu koristiti u radu i planiranju aktivnosti.

Priručnik za voditelje projekta


KONTAKTI 


Koordinatorica za voditelje programa Univerzalne sportske škole jest Ivana Orlić, Voditeljica sportskih natjecanja: Ivana Orlić, ivana.orlic@skolski-sport.hr, 01 6126 146

Za sva pitanja vezana za provedbu programa Univerzalne sportske škole na raspolaganju su i županijski školski sportski savezi. Kontakte pronađite OVDJE.