Sportski praznici

#volimskolskisport

Sportski praznici

#volimoskolskisport

Sportski praznici besplatan su ljetni sportski program koji se provodi tijekom tri tjedna nakon kraja školske godine na 98 lokacija u Republici Hrvatskoj. Projekt se provodi uz punu podršku Ministarstva turizma i sporta u suradnji sa županijskim školskim sportskim savezima, a glavni mu je cilj osigurati besplatno i kvalitetno bavljenje sportom pod stručnim vodstvom u prostoru škole i nakon završetka nastave. 

U 2023./2024. projekt se provodi na 98 lokacija u 21 županiji Republike Hrvatske. Prijave su otvorene, a sve informacije o novoj sezoni projekta i školama u kojima se održava pročitajte OVDJE.

Cilj projekta Sportski praznici je uključivanje što većeg broja djece u organizirani oblik tjelesne aktivnosti. Sudjelovanje u programu koji bi se provodio na otvorenom prostoru, pod stručnim vodstvom kineziologa, omogućit će učenicima dodatno kvalitetno programirano vrijeme i nakon završetka redovite nastave. 

VIŠE O SPORTSKIM PRAZNICIMA


Pilot-projekt proveden je 2021. godine kao odgovor na epidemiološku situaciju u RH i svijetu koja je uvelike ograničila mogućnost rekreacije i bavljenja sportom za djecu. Shvaćajući koliko je za djecu ključno da se redovito i sustavno bave sportom, Hrvatski školski sportski savez htio je stvoriti prostor i uvjete za ljetne sportske aktivnosti te okupiti kineziologe hrvatskih škola u stvaranje programa i provođenju tih aktivnosti.

S preko 11 tisuća djece koja su sudjelovala u 2021. godini i 138 voditelja programa, projekt je uspješno zaživio i proširuje se u 2022. godini, kada je sudjelovalo oko 13 500 djece i 175 voditelja. U 2023. godini je sudjelovalo 13 590 djece sa 178 voditelja.

MJESTO I VRIJEME ODRŽAVANJA

Projekt se provodi u svim županijama Republike Hrvatske i gradu Zagrebu. Svake godine ispituje se interes škola te se svim županijama odobrava određeni broj lokacija. Radionice se provode tri tjedna od ponedjeljka do petka od 9 sati do 12 sati na lokacijama koje određuju voditelji. Kontakti voditelja dostupni su na portalu nakon prijave za jedan od tri tjedna. 

CIJENA ZA KORISNIKE

Program je u potpunosti besplatan za sve učenike. Svaki će učenik koji pristupi programu dobiti majicu, a svakog dana za učenike je organiziran obrok.

KAKO SE PRIJAVITI?

Prijave su službeno otvorene od 20. svibnja 2024., a možete se prijaviti ovdje.

POGLEDAJTE NAJBOLJE TRENUTKE SA SPORTSKIH PRAZNIKA


Kontakti


Za sva pitanja o projektu Sportski praznici možete nam se javiti na sportski-praznici@skolski-sport.hr

Za sva pitanja vezana za provedbu na raspolaganju su i županijski školski sportski savezi.

Kontakte pronađite ovdje.