Provedba projekta u 2023./2024.

#volimskolskisport

Tjedan fair playa 2023/2024

#volimoskolskisport
Popis provoditelja projekta u 2023./2024.

STRUKOVNA ŠKOLA ĐURĐEVAC

Projekt Tjedan fair playa u mojoj školi proveden je u Strukovnoj školi Đurđevac u periodu od 19. do 26. listopada 2023. godine. Projekt su proveli nastavnici tjelesne i zdravstvene kulture Ivor Bolteković-Tkalec, Tomislav Čerepinko i Ivan Đuroci. U projektu je sudjelovalo 50 učenika iz 11 razrednih odjela.
U dvorani Strukovne škole Đurđevac za učenike održali smo predavanje i radionicu.


Prezentacija je bila podijeljena u dva dijela. Prvi dio Fair play -na terenu gdje su učenici mogli vidjeli da fair play pojam uključuje mnogobrojne vrijednosti ne samo u sportu, nego i u svakidašnjem životu. Pogledali su i kratki video nakon kojeg su iznosili svoja iskustva sa sportskih terena. Drugi dio prezentacije Fair-play- na tribinama započeo je uvodnim videom, te smo im pokazali što je navijanje, što nije navijanje i kako treba navijati.
Učenici su čitali i pisma poznatih sportaša o fair play-u (Ivana Rakitića, Sandre Perković, Marina Čilića, Marina i Damira Sinkovića) te su imali prilike i sami napisati što za njih znači fair play.


Predavanje i radionicu završili smo porukom :
“DANAS FAIR PLAY IGRAM, SUTRA FAIR PLAY ŽIVIM“.


Projektne aktivnosti nastavile su se odlaskom s učenicima na utakmicu UEFA Europske konferencijske lige Dinamo vs. Viktoria Plzen 26.10.2023. u Zagreb. Zagrebački Dinamo za ovaj projekt poklonio nam je ulaznice, te su učenici imali priliku pokazati fair-play na tribinama bodreći svoj klub glasom i pjesmom. Dojmovi učenika ne mogu se opisati riječima.

Video materijal o projektu: https://www.instagram.com/reel/Cy3ovPkMgjy/?igshid=MTc4MmM1YmI2Ng==

Mediji o projektu: 

https://www.instagram.com/p/CytXSh3oCrw/?igshid=MTc4MmM1YmI2Ng%3D%3D&img_index=5


https://epodravina.hr/foto-video-durdevacki-srednjoskolci-na-maksimiru-ce-bodriti-dinamo-protiv-ceskog-plzena/