Provedba projekta u 2023./2024.

#volimskolskisport

Tjedan fair playa 2023/2024

#volimoskolskisport
Popis provoditelja projekta u 2023./2024.

STRUKOVNA ŠKOLA ĐURĐEVAC

Projekt Tjedan fair playa u mojoj školi proveden je u Strukovnoj školi Đurđevac u periodu od 19. do 26. listopada 2023. godine. Projekt su proveli nastavnici tjelesne i zdravstvene kulture Ivor Bolteković-Tkalec, Tomislav Čerepinko i Ivan Đuroci. U projektu je sudjelovalo 50 učenika iz 11 razrednih odjela.
U dvorani Strukovne škole Đurđevac za učenike održali smo predavanje i radionicu.


Prezentacija je bila podijeljena u dva dijela. Prvi dio Fair play -na terenu gdje su učenici mogli vidjeli da fair play pojam uključuje mnogobrojne vrijednosti ne samo u sportu, nego i u svakidašnjem životu. Pogledali su i kratki video nakon kojeg su iznosili svoja iskustva sa sportskih terena. Drugi dio prezentacije Fair-play- na tribinama započeo je uvodnim videom, te smo im pokazali što je navijanje, što nije navijanje i kako treba navijati.
Učenici su čitali i pisma poznatih sportaša o fair play-u (Ivana Rakitića, Sandre Perković, Marina Čilića, Marina i Damira Sinkovića) te su imali prilike i sami napisati što za njih znači fair play.


Predavanje i radionicu završili smo porukom :
“DANAS FAIR PLAY IGRAM, SUTRA FAIR PLAY ŽIVIM“.


Projektne aktivnosti nastavile su se odlaskom s učenicima na utakmicu UEFA Europske konferencijske lige Dinamo vs. Viktoria Plzen 26.10.2023. u Zagreb. Zagrebački Dinamo za ovaj projekt poklonio nam je ulaznice, te su učenici imali priliku pokazati fair-play na tribinama bodreći svoj klub glasom i pjesmom. Dojmovi učenika ne mogu se opisati riječima.

Video materijal o projektu: https://www.instagram.com/reel/Cy3ovPkMgjy/?igshid=MTc4MmM1YmI2Ng==

Mediji o projektu: 

https://www.instagram.com/p/CytXSh3oCrw/?igshid=MTc4MmM1YmI2Ng%3D%3D&img_index=5


https://epodravina.hr/foto-video-durdevacki-srednjoskolci-na-maksimiru-ce-bodriti-dinamo-protiv-ceskog-plzena/

Srednja škola dr. Antuna Barca Crikvenica

U tjednu Fair playa sudjelovali su učenici 4.g i 3.g razreda gdje su kroz razne aktivnosti vezane uz fair play osvjestili važnost međusobnog uvažavanja i pomaganja. Učenicima su prezentirani razni edukativni filmovi i video klipovi sa youtuba. Neki primjeri filmova su “Tri puta tri” o Nenadu Šimunku sportašu dijabetičaru koji je unatoč svojoj bolesti završio najtežu Ironman utrku u Austriji.


U suradnji sa Termama Selce i dr.Vlastom Brozičević našom proslavljenom sportskom liječnicom te članicom skijaškog tima reprezentacije Hrvatske održano je predavanje sa Katarinom Ježić kapetanicom hrvatske ženske rukometne reprezentacije. Katarina Ježić je opisala svoj put od amaterskog do profesionalnog sporta te sve dobre i loše strane bavljenja vrhunskim sportom. Otkrila je učenicima što ju motivira i koji je njen odnos prema sportu. Poseban naglasak stavila je na fair play i opisala situacije u kojima se ona našla te kako ih je riješila.


Link : http://ss-abarca-crikvenica.skole.hr/?news_id=1536#mod_news

MEDIJI O TJEDNU FAIR PLAYA U VAŠOJ ŠKOLI