IPL medijska edukacija 2024

#volimskolskisport

IPL medijska edukacija 2024

#volimoskolskisport

U nastavku pronađite sve detalje o novoj IPL medijskoj edukaciji koja će se održati od 11. do 14. veljače u Poreču u sklopu Državnih prvenstava u hrvanju i sportskom plesu.


“Igram, pišem, lajkam” medijska edukacija sastavni je dio edukativnog projekta sportskog novinarstva koju HŠSS održava od 2022. godine. Glavni joj je cilj odabranim učenicima predstaviti školski sport i njegove aktivnosti, te ih educirati u području sportskog novinarstva, komunikacija, odnosa s javnošću, fotografije i videografije te društvenih mreža, a sve kako bi ih se pripremilo za daljnje sudjelovanje u projektu.

Završavanjem edukacije sudionici dobivaju CERTIFIKAT kojim postaju učenici novinari u školskom sportu i ostvaruju mogućnost sudjelovanja u medijskim timovima na Državnim prvenstvima do kraja svog srednjoškolskog obrazovanja.

DOKUMENTI


napomena: sadrži i Tablicu za smještaj i Suglasnost za roditelje/skrbnike

napomena: ispunjeni original obavezno predati pri akreditaciji na edukaciji

VIŠE O IPL MEDIJSKOJ EDUKACIJI


Učenici pozvani na edukaciju sa svojim mentorima dolaze u Poreč gdje se održava trodnevna edukacija s predavanjima i radionicama te praktičnim zadacima iz područja novinarstva, medija, izvještavanja sa sportskih događanja koje im predstavljaju komunikacijski stručnjaci, fotografi i snimatelji te bivši IPL učenici novinari. 

Posljednjeg dana edukacije s predavačima i svojim mentorima finalisti sudjeluju na Državnom prvenstvu u sportskom plesu u dvorani Intersport gdje će svo stečeno teorijsko znanje moći isprobati u praksi ispunjavanjem različitih zadataka i novinarskih obaveza.

TKO SU NAŠI OVOGODIŠNJI PREDAVAČI?


S veseljem pozdravljamo i ovogodišnje predavače, komunikacijske i medijske stručnjake: 

Jelena Kolar (MINTS), Ivan Fedor (novinar i voditelj, Djeca medija i Radio HR2), Ivan Dorian Molnar (novinar i voditelj, HRT), Fran Peterlin (Upgrade Sports Agency), Sara Horvatić (Moglo, freelance producentica i fotografkinja), Marin Pavelić (snimatelj, ICT novinar, YouTuber – Netokracija), Dario Marčac (The Crew, stručnjak za društvene medije), Marija Bobinski (HŠSS).

Ova se edukacija provodi uz puno pokroviteljstvo Ministarstva turizma i sporta s partnerima iz Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu (Djeca medija). Sponzor edukacije je i Cetina, a medijski pokrovitelj Netokracija.hr i Sportnet.hr.

NAJBOLJI TRENUTCI S IPL EDUKACIJE 


KONTAKTI 


Za sva pitanja vezana za projekt “Igram, pišem, lajkam” možete nam se javiti na ipl@skolski-sport.hr. ili koordinatorici projekta Mariji Bobinski (marija.bobinski@skolski-sport.hr).