REZULTATI | likovni natječaj projekta “Školski sport i olimpijski pokret”

#volimskolskisport

REZULTATI | likovni natječaj projekta “Školski sport i olimpijski pokret”

#volimoskolskisport

FRANCUSKI LIKOVNI STILOVI bila je tema ovogodišnjeg nagradnog likovnog natječaja koji provodimo u sklopu projekta “Školski sport i olimpijski pokret” u suradnji s Hrvatskom olimpijskom akademijom.


Hrvatski školski sportski savez i Hrvatska olimpijska akademija (HOA) proveli su po trinaesti put nagradni natječaj pod nazivom Školski sport i olimpijski pokret. Ovogodišnji natječaj „Francuski likovni stilovi“ proveo se u partnerstvu s Veleposlanstvom Francuske Republike u Republici Hrvatskoj.

Tema natječaja inspirirana je skorim održavanjem ljetnih Olimpijskih igara XXXIII. olimpijade. Pariz je između ostaloga poznat po bogatoj slikarskoj povijesti, a upravo je ta umjetnička poveznica bila ključna za izbor ovogodišnje teme za nagradni natječaj. Učenici osnovnih škola imali su zadatak nacrtati sportski motiv u stilu FOVIZMA, dok su učenici srednjih škola slikali sportski motiv u stilu NADREALIZMA.

Povjerenstvo u sastavu: Natalija Stipetić Ćus, profesorica likovne kulture u Osnovnoj školi Pavleka Miškine u Zagrebu, Darko Grgec, profesor likovne kulture u Srednjoj školi Lucijana Vranjanina u Zagrebu, Jasna Bas, ataše za znanstvenu i sveučilišnu suradnju Franuskog instituta u Hrvatskoj, Ana Popovčić iz Hrvatske olimpijske akademije i Goran Jukić iz Hrvatskog školskog sportskog saveza održalo je s početkom u 10 sati 9. travnja 2024. u Osnovnoj školi Pavleka Miškine u Zagrebu postupak ocjene prispjelih radova.

Na natječaj je primljen ukupno 661 rad iz 106 osnovnih i srednjih škola. U konkurenciji osnovnih škola primljena su 553 rada iz 82 škole, dok je kod srednjih škola primljeno 108 radova iz 24 škole. Nakon pomnog pregleda i pažljivog odabira povjerenstvo je odlučilo proglasiti pobjednike natječaja.

OSNOVNE ŠKOLE

  1. mjesto osvojila je Carla Livajić iz Osnovne škole Visoka iz Splita, mentor Niki Drpić
  2. mjesto osvojila je Dunja Horvat iz Osnovne škole Mate Lovraka iz Zagreba, mentor Marc Antonio Cinotti
  3. mjesto osvojio je Lovro Hlača iz Osnovne škole Kozala iz Rijeke, mentor Tea Paškov

SREDNJE ŠKOLE

  1. mjesto osvojila je Martina Pastva iz Šumarske i drvodjeljske škole iz Karlovca, mentor Krunoslav Matijašić
  2. mjesto osvojila je Lina Glušica iz Prirodoslovne i grafičke škoile iz Rijeke, mentor Mladenka Staničić Sarađen
  3. mjesto osvojila je Iva Krišto iz X. Gimnazije Ivan Supek iz Zagreba

Čestitamo nagrađenim autorima i njihovim mentorima! Radove možete pogledati OVDJE, te na posebnoj izložbi koja će se održati u lipnju.

Nagrade autorima i školama sukladno uvjetima Natječaja biti će uručene na izložbi nagrađenih radova te ostalih izabranih radova koja će se održati od 10. do 14. lipnja 2024. godine u Medijateci Francuskog instituta u Zagrebu (Preradovićeva 5, Zagreb). Svečano uručenje nagrada učenicima i predstavnicima škola održati će se 11. lipnja 2024. s početkom u 12 sati u Medijateci Francuskog instituta u Zagrebu.