Rezultati natječaja - Francuski likovni stilovi

#volimskolskisport

Školski sport i olimpijski pokret-rezultati-2024

#volimoskolskisport

Obavještavamo vas da su Hrvatski školski sportski savez i  Hrvatska olimpijska akademij (HOA) proveli po trinaesti puta nagradni natječaj pod nazivom Školski sport i olimpijski pokret. Ovogodišnji natječaj  pod nazivom „Francuski likovni stilovi“ proveo se u partnerstvu s Veleposlanstvom Francuske Republike u Republici Hrvatskoj.

Tema natječaja inspirirana je skorim održavanjem Ljetnih olimpijskih igara XXXIII. olimpijade. Pariz je između ostaloga poznat po bogatoj slikarskoj povijesti. Upravo je ta umjetnička poveznica bila ključna za izbor ovogodišnje teme za nagradni natječaj „Školski sport i olimpijski pokret“ – „Francuski likovni stilovi“.

Spoj slikarstva kroz filter francuskih likovnih stilova sa ciljem slikanja sportskog motiva, izazov je koji stavljamo i pred učenike i pred njihove profesore.

Učenici osnovnih škola imali su zadatak nakati sportski motiv u stilu FOVIZMA, dok su učenici srednjih škola slikali sportski motiv u stilu NADREALIZMA.

Povjerenstvo u sastavu: Natalija Stipetić Ćus, profesorica likovne kulture u Osnovnoj školi Pavleka Miškine u Zagrebu, Darko Grgec, profesor likovne kulture u Srednjoj školi Lucijana Vranjanina u Zagrebu, Jasna Bas, ataše za znanstvenu i sveučilišnu suradnju Franuskog instituta u Hrvatskoj, Ana Popovčić iz Hrvatske olimpijske akademije i Goran Jukić iz Hrvatskog školskog sportskog saveza održalo je s početkom u 10 sati 9. travnja 2024. u Osnovnoj školi Pavleka Miškine u Zagrebu postupak ocjene prispjelih radova.

Na natječaj je primljeo ukupno 661 radova iz 106 osnovnih i srednjih škola.

U konkurenciji osnovnih škola primljeno je 553 rada iz 82 škole, dok je kod srednjih škola primljeno 108 radova iz 24 škole.

Nakon pomnog pregleda i pažljivog odabira povjerenstvo je odlučilo proglasiti pobjednike natječaja.

Kod osnovnih škola:

1. mjesto osvojila je Carla Livajić iz Osnovne škole Visoka iz Splita, mentor Niki Drpić

2. mjesto osvojila je Dunja Horvat iz Osnovne škole Mate Lovraka iz Zagreba, mentor Marc Antonio Cinotti

3. mjesto osvojio je Lovro Hlača iz Osnovne škole Kozala iz Rijeke, mentor Tea Paškov

Kod srednjih škola:

1. mjesto osvojila je Martina Pastva iz Šumarske i drvodjeljske škole iz Karlovca, mentor Krunoslav Matijašić

2. mjesto osvojila je Lina Glušica iz Prirodoslovne i grafičke škoile iz Rijeke, mentor Mladenka Staničić Sarađen

3. mjesto osvojila je Iva Krišto iz X. Gimnazije Ivan Supek iz Zagreba

Čestitamo nagrađenim autorima i njihovim mentorima!

Nagrade autorima i školama sukladno uvjetima Natječaja biti će uručene na izložbi nagrađenih radova te ostalih izabranih radova koja će se održati od 10. do 14. lipnja 2024. godine u Medijateci Francuskog instituta u Zagrebu (Preradovićeva 5, Zagreb). Svečano uručenje nagrada učenicima i predstavnicima škola održati će se 11. lipnja 2024. s početkom u 12 sati u Medijateci Francuskog instituta u Zagrebu u nazočnosti francuskog vleposlanika u Republici Hrvatskoj.