IGRAM, PIŠEM, LAJKAM proglašen najboljim projektom s mladim voditeljem!

#volimskolskisport

IGRAM, PIŠEM, LAJKAM proglašen najboljim projektom s mladim voditeljem!

#volimoskolskisport

Novo priznanje za Hrvatski školski sportski savez dolazi iz Međunarodne udruge za projektni menadžment – „Igram, pišem, lajkam“ proglašen je Najboljim projektom s mladim voditeljem 2023. godine!


Edukativni projekt sportskog novinarstva „Igram, pišem, lajkam“ i koordinatorica Marija Bobinski osvojili su 1. mjesto u kategoriji Najbolji projekt s mladim voditeljem na Project Management Awards 2023. u organizaciji Young Crew Croatia.

Project Management Awards jedinstveno je priznanje u Republici Hrvatskoj koje se po deveti put dodjeljuje u području upravljanja projektima te je prvi korak u profesionalnom razvoju ljudi u tom području. U finalu ovih nagrada bili su i naša Marija Bobinski, Voditeljica odjela za komunikaciju i odnose s javnošću, i projekt “Igram, pišem, lajkam”.

„Igram, pišem, lajkam“ projekt je sportskog novinarstva i medijske pismenosti koji se provodi uz pokroviteljstvo Ministarstva turizma i sporta s partnerima iz Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu, a glavni mu je cilj okupiti mlade talentirane srednjoškolce zainteresirane za komunikaciju, medije i društvene mreže u male medijske timove koji na državnim završnicama Hrvatskog školskog sportskog saveza prate uspjehe sportašica i sportaša školskog sporta.

Marija Bobinski s projektom se susreće još 2014. godine kada dolazi u školski sport kao IPL novinar, a kao koordinatorica ga razvija i nadograđuje od 2022. godine:

„Kroz divno iskustvo u projektu, još kao srednjoškolka sam zavoljela školski sport i sve što on predstavlja i omogućuje djeci i mladima, a Ivanov poziv da projekt obnovimo i nadogradimo pokrenuo je jednu divnu lavinu novih ideja, talentiranih mladih, izvrsnih suradnji i velike pozitivne energije koja kruži školskim sportom – online i offline.“

Marija je u finalu 2. prosinca predstavila projekt Evaluacijskom odboru te prošla u tri najbolja projekta uz Anu Petelinšek s projektom “Future Resilience” i Ivanom Majstorićem s projektom “Mreža 2050 – Demografija, od izazova do odgovora”. Dodjela nagrada održana je na gala večeri u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade 19. prosinca 2023. godine gdje je projekt proglašen najboljim projektom u ovoj kategoriji.

„Ova je nagrada još jedna potvrda da naš projekt ima veliku vrijednost i za nas kao organizaciju i za sve divne mlade ljude koji u njemu sudjeluju. Nazivamo naše novinare „malom medijskom vojskom“ jer su zaista postali komunikacijska sila HŠSS-a. Ono što čini Igram, pišem, lajkam ovakvom posebnom i divnom pričom školskog sporta su upravo oni, kao i svi suradnici koji su dio IPL-a. Ali najvažnije – naš tim u HŠSS-u na kojem sam neizmjerno zahvalna“, potvrđuje Marija.

„Teško mi je u nekoliko rečenica opisati zadovoljstvo koje nam je Marija priuštila osvojivši ovu nagradu. Na neki način, nagradu smatram i osobnim uspjehom jer sam njezine potencijale davno prepoznao i želio ju u HŠSS-u. Ona je „oživjela“ projekt Igram, pišem, lajkam. Uz našu ga je podršku nadogradila, a i vezala se uz njega i djecu koja u njemu sudjeluju“, potvrđuje glavni tajnik Ivan Dujić i nadodaje:

„Smatram da je najveća kvaliteta rukovodioca prepoznati talent, pružiti mu šansu i priliku za nesmetani razvoj. Svi djelatnici HŠSS-a imaju takve kvalitete; imaju mogućnost kreiranja, razmišljanja i razvijanja, pa i njima sigurno pripada dio zasluge za ovaj izuzetan uspjeh. Marijine su mogućnosti velike i vjerujem da je ova nagrada samo jedna u nizu uspjeha koji su pred njom. Izuzetno sam ponosan što je kod nas u HŠSS-u i što čini bitan kotačić našeg odličnog tima!“

Hrvatski školski sportski savez zahvaljuje i Young Crew Croatia na izvrsnoj organizaciji i provedbi ovih nagrada te što su prepoznali vrijednost projekata HŠSS-a.

Nastavlja se ovaj, sada i nagrađeni, edukativni projekt uključujući novu generaciju učenika novinara u školski sport u ovoj školskoj godini. Prijave za novu sezonu traju do 22. prosinca 2023. godine, a prijaviti se možete OVDJE.

Fotografije: Oneiro Weddings