NAJAVA | Hrvatska delegacija putuje na Gimnazijadu u Rio de Janeiro!

#volimskolskisport

NAJAVA | Hrvatska delegacija putuje na Gimnazijadu u Rio de Janeiro!

#volimoskolskisport

Brazil, 17. kolovoza 2023. godine – Hrvatski školski sportski savez sudjelovat će na ISF Gymnasiade 2023, međunarodnom multisportskom školskom događanju koje se ove godine održava u Rio de Janeiru u Brazilu od 19. do 27. kolovoza 2023. godine.

Učenici su krenuli na put 18. kolovoza u jutarnjim satima sa svojim mentorima, pratnjom i medijskom podrškom uz vodstvo Voditelja odjela za međunarodnu suradnju i šefa delegacije Tomislava Paripovića.

Gimnazijadu organizira Svjetska školska sportska federacija, a Hrvatsku će predstavljati delegacija od 40 članova u šest školskih sportova. Pod hrvatskom zastavom natječu se učenice i učenici hrvatskih osnovnih i srednjih škola u sljedećim kategorijama:

ATLETIKA

  • Elena Ban, učenica Salezijanske klasične gimnazije, Rijeka uz voditelje Florijana i Andreu Ban – 800m i 1500m
  • Nevia Fotak, učenica II. osnovne škole Čakovec uz voditelje Damira i Đurđicu Fotak – 200m te skok u dalj
  • Petar Slavinić, učenik Osnovne škole “Braće Radić” Koprivnica uz voditeljicu Jasminu Markić – 400m i 800m

BADMINTON

  • Kristijan Puljić, učenik Osnovne škole Mertojak, Split uz voditeljicu Mariju Guć

HRVANJE

  • Lovro Vidović, učenik Osnovne Montessori škole barunice Dedee Vranyczany, Zagreb uz voditelja Mateja Lipovca
  • Božidar Grbinićek, učenik Osnovne škole Brezovica uz voditelja Marinka Čuljka

RITMIČKA GIMNASTIKA

  • Jan Fišter, učenik I. osnovne škole Čakovec uz voditelja Matiju Horvata

SPORTSKI PLES

  • Veronika Hodak, Lana Banek, Ema Borošić, Gloria Brajak, Paula Klanjčić i Ria Zbiljski, učenice Osnovne škole Ljubo Babić, uz voditeljice Ines i Lanu Jerčinović
  • Lucija Ljuština, Lara Brčić, Nika Brčić, Eva Radinović, Rea Biogradlija I Sara Jakovljević, učenice Osnovne škole Tar-Vabriga uz voditelja Hrvoja Paića i Klaudiju Jednić te pratnju Snježanu Radinović, Danijelu Fabreti i Radmilu Deutsch

ŠAH

  • Filip Ivančević, učenik Osnovne škole “Dragutin Tadijanović” Slavonski Brod uz voditeljicu Mirnu Mikić

Više o aktivnostima koje očekuju naše sportašice i sportaše pronađite OVDJE.

LIVESTREAM – ISF TV

Natjecanja će se moći pratiti putem prijenosa uživo ISF-a, stoga pozivamo sve koji žele pratiti hrvatsku delegaciju na njihovom međunarodnom putu da se registriraju na ISF TV – platformu za praćenje rezultata i livestreamova – OVDJE.

IPL ISF MEDIA AMBASSADOR

Na ovom će Prvenstvu sudjelovati i IPL učenica novinarka Nika Baić, maturantica Srednje škole Novska koja je uz mentoricu Mariju Bobinski hrvatska predstavnica u novoj suradnji potaknutoj uspjehom projekta „Igram, pišem, lajkam“. Na inicijativu glavnog tajnika HŠSS-a Ivana Dujića i glavnog tajnika ISF-a Hrvoja Čustonje, potpisan je Sporazum o suradnji kojim IPL učenici novinari imaju mogućnost sudjelovanja u medijskim volonterskim aktivnostima na Svjetskim prvenstvima, zajedno s ISF medijskim timovima.

Učenici će predstavljati Republiku Hrvatsku i Hrvatski školski sportski savez na ovom multisportskom susretu, ali i na popratnim događanjima poput Kulturne večeri i Noći nacija, koje ćemo također pratiti na ISF TV-u i na našim društvenim mrežama.

Pratite put naše hrvatske delegacije na: ISF TV (isfsports.org)

FACEBOOKINSTAGRAMTIKTOKYOUTUBE

Fotografije: Hrvatski školski sportski savez / Svjetska školska sportska federacija (ISF)