Skip to main content

IGRAM, PIŠEM, LAJKAM: HŠSS i ISF potpisali Sporazum o suradnji

Hrvatski školski sportski savez i Svjetska školska sportska federacija potpisali su Sporazum o suradnji kojom potvrđuju sudjelovanje „Igram, pišem, lajkam“ učenika novinara na svjetskim školskim prvenstvima i multisportskim događanjima u volonterskim medijskim timovima.

Prvoj generaciji učenika novinara iz 2022. godine pridružilo se novih 15 srednjoškolaca, finalista projekta sportskog novinarstva „Igram, pišem, lajkam“ koji od 2021. godine obnavlja Hrvatski školski sportski savez.  U Poreču od 5. do 8. veljače na edukaciji uče o školskom sportu, medijskoj pismenosti, društvenim medijima te novinarstvu i odnosima s javnošću, kako bi se pripremili za rad u medijskim timovima HŠSS-a.

Nakon jutarnjih radionica u Poreču, na IPL novinarskom kampu učenicima novinarima pridružili su se glavni tajnik HŠSS-a Ivan Dujić i glavni tajnik Svjetske školske sportske federacije Hrvoje Čustonja. Tamo su potpisali Sporazum o suradnji koji potvrđuje sudjelovanje IPL učenika novinara u medijskim timovima ISF-ovih svjetskih prvenstava i multisportskih događanja.

Prvi susret s ISF-om IPL-ovci imali su u Bruxellesu, sudjelujući na #SheRuns Active Girls' Lead međunarodnom susretu djevojaka u školskom sportu. Osam je novinarki, osim na sportskim, sudjelovalo i na edukativnim aktivnostima, upoznalo sportašice i učenice novinarke iz mnogih zemalja svijeta, kao i sportske novinarke i voditeljice. Više o njihovom putu pročitajte ovdje.

IPL učenici novinari odabrani za sudjelovanje na prioritetnim školskim sportskim događanjima ISF-a pridružit će se hrvatskim delegacijama koje putuju na natjecanja kako bi bili dio medijskih volonterskih timova ISF-a. U zemljama će poput Izraela, Turske, Brazila i Maroka tako postati IPL-ISF Media Ambassadors.

Prema novom Sporazumu, IPL-ISF Media Ambassador će kreirati sadržaj za svako ISF događanje koje će pratiti, stvarati sadržaj za web i društvene mreže (članke, fotografije, videe, intervjue) te sudjelovati u ISF-ovim medijskim, marketinškim i promotivnim aktivnostima uključujući press konferencije.

Obje generacije IPL učenika novinara nastavljaju sa svojim aktivnostima u školskom sportu na županijskim, državnim, a sada i svjetskim natjecanjima – u tome im želimo puno sreće, uspjeha, ali i novih vrijednih medijskih iskustava.

 

Datum početka
06/02/2023
Datum završetka
06/02/2023