Državni prvaci na Svjetskom školskom prvenstvu u futsalu u Beogradu

#volimskolskisport

Državni prvaci na Svjetskom školskom prvenstvu u futsalu u Beogradu

#volimoskolskisport

Svjetsko školsko prvenstvo u futsalu održava se od 8. do 17. listopada 2023. godine u Beogradu, a Hrvatski školski sportski savez predstavljat će aktualni državni prvaci u futsalu, učenici Gimnazije Antuna Gustava Matoša iz Zaboka.

Uzbudljiva Završnica na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava u futsalu za srednje škole održana je u travnju, a otkrila nam je nove državne prvake u školskom sportu – Gimnaziju Antuna Gustava Matoša iz Zaboka te Športsku gimnaziju iz Zagreba. Svojim su plasmanom ostvarili mogućnost sudjelovanja na Svjetskom prvenstvu u futsalu koje organizira Svjetska školska sportska federacija u listopadu.

Srednjoškolska ekipa putuje u Beograd 8. listopada 2023. pod vodstvom mentora prof. Miroslava Komara uz vođu delegacije glavnog tajnika HŠSS-a Ivana Dujića i voditelja za međunarodnu suradnju i projekte Tomislava Paripovića.

Hrvatske kockice u Beogradu predstavljat će: Leo Bivol, Luka Potočki, Petar Žukina, Ian Jurinec, MatiasTuđa, Noa Šobak, Matija Žabec, Pavel Zrinščak, Patrik Papić i Blaž Kruhek.

Ždrijeb za ovo natjecanje održan je 5. listopada, a hrvatska ekipa igrat će u skupini B protiv Kazakstana, Izraela i Mađarske – utakmice će se moći pratiti na platformi ISFTV ovdje: ISF TV (isfsports.org) – potrebna registracija

Izvor: ISF (International School Sport Federation) Facebook 

Na ovom će Prvenstvu sudjelovati i IPL učenice novinarke Dora Maravić iz Trogira i Tea Šeparović iz Vele Luke koje su hrvatske predstavnice u novoj suradnji potaknutoj uspjehom projekta „Igram, pišem, lajkam“. Na inicijativu glavnog tajnika HŠSS-a Ivana Dujića i glavnog tajnika ISF-a Hrvoja Čustonje, potpisan je Sporazum o suradnji kojim IPL učenici novinari imaju mogućnost sudjelovanja u medijskim volonterskim aktivnostima na Svjetskim prvenstvima, zajedno s ISF medijskim timovima.

Učenici će predstavljati Republiku Hrvatsku i Hrvatski školski sportski savez na turniru, ali i na popratnim događanjima poput Kulturne večeri i Noći nacija, koje ćemo također pratiti na ISF TV-u i na našim društvenim mrežama. Pratite put naše hrvatske delegacije na:

FACEBOOKINSTAGRAMTIKTOKYOUTUBE

Sve informacije o natjecanju: WSC Futsal 2023 – ISF Events (isfsports.org)