“Aerobik s tatom, na penale s mamom”

#volimskolskisport

“Aerobik s tatom, na penale s mamom”

#volimoskolskisport

Novi pilot-projekt Hrvatskog školskog sportskog saveza okuplja učenice i učenike te njihove obitelji uz stručno vodstvo kineziologa na školskim igralištima i sportskim dvoranama! Dvadeset škola iz cijele Hrvatske svake druge subote tijekom školske godine organizirat će sportske, edukativne i rekreativne aktivnosti u kojima mogu sudjelovati svi – djeca i mladi te njihovi roditelji, bake i djedovi.

Glavni su ciljevi ovog novog projekta povezati roditelje i djecu oko školskih aktivnosti na području škole; pretvoriti školska sportska igrališta u mjesta svakodnevnog okupljanja mladih i njihovih roditelja i obitelji; razvijati zdrave navike kod djece i roditelja te putem sportsko-rekreacijskih aktivnosti pozitivno utjecati na socijalizaciju djece i mladih, kao i njihovih roditelja, ali i omogućiti lokalnim zajednicama prepoznavanje ove ideje i aktivno uključivanje u program.

VIŠE O PROJEKTU “AEROBIK S TATOM, NA PENALE S MAMOM” 


Hrvatski školski sportski savez uz podršku Ministarstva turizma i sporta uspješno provodi sportskih i edukativnih projekata u koje uključuje više od 80 000 djece i mladih. Osim što aktivno radi na rastu i razvoju projekata poput Univerzalne sportske škole, Vježbaonice i Sportskih praznika, ali i manjih edukativnih projekata poput Igram, pišem, lajkam, Medicinari u školskom sportu i Školski sport i olimpijski pokret, istražuje i prepoznaje potrebe djece i mladih u području sporta i rekreacije.

Tako se rodila ideja o rekreativnom projektu okupljanja obitelji na školskih igralištima, inicijativa „Aerobik s tatom, na penale s mamom“ kojom bismo školska igrališta diljem Republike Hrvatske pretvorili u centar sportskih događanja i radosno mjesto okupljanja malih i velikih zajednica. Hrvatski školski sportski savez kineziolozima želi omogućiti prostor i uvjete za organiziranje rekreativnih aktivnosti u kojima mogu uživati djeca sa svojim bližnjima, a uz to razvijati interes za sport i sportske aktivnosti, a sve s ciljem povezivanja i socijalizacije kroz sport  i rekreaciju.

Razvoj projekata i programa Hrvatskog školskog sportskog saveza umjeren je ka povezivanju edukacije djece i nastavnika s edukacijom roditelja, kako bi i oni postali aktivan dio sportskog odgoja i obrazovanja djece i mladih na nacionalnoj razini.

Tko sudjeluje?


Aerobik s tatom, na penale s mamom provodit će se od listopada do svibnja u jutarnjih satima svake druge subote u 20 škola koje sudjeluju u projektu. Aktivnostima pilot-projekta možete se pridružiti i Vi, ako ste u blizini jedne od lokacija:

Bjelovarsko-bilogorska županija – I. OSNOVNA ŠKOLA BJELOVAR
Brodsko-posavska županija – OSNOVNA ŠKOLA CERNIK
Dubrovačko-neretvanska županija – OSNOVNA ŠKOLA IVANA GUNDULIĆA
Grad Zagreb – OSNOVNA ŠKOLA JURE KAŠTELANA, ZAGREB
Istarska županija – OSNOVNA ŠKOLA MARČANA
Karlovačka županija – OŠ MAHIČNO
Koprivničko-križevačka županija – OSNOVNA ŠKOLA SVETI PETAR OREHOVEC
Krapinsko-zagorska županija – OŠ BEDEKOVČINA
Ličko-senjska županija OŠ LUKA PERKOVIĆ BRINJE
Međimurska županija – OSNOVNA ŠKOLA BELICA
Osječko-baranjska županija – OŠ MLADOST, OSIJEK
Požeško-slavonska županija – OŠ Fra kaje Adžića, Pleternica
Primorsko-goranska županija – OSNOVNA ŠKOLA ČAVLE
Sisačko-moslavačka županija – OŠ STJEPANA KEFELJE, KUTINA
Splitsko-dalmatinska županija – OSNOVNA ŠKOLA JELSA
Šibensko-kninska županija – OSNOVNA ŠKOLA METERIZE
Varaždinska županija – OSNOVNA ŠKOLA NOVI MAROF
Virovitičko-podravska županija – OŠ IVANE BRLIĆ MAŽURANIĆ ORAHOVICA
Vukovarsko-srijemska županija – OŠ VLADIMIRA NAZORA VINKOVCI
Zagrebačka županija – OSNOVNA ŠKOLA MILANA LANGA, BREGANA

KONTAKTI 


Za sva pitanja vezana za projekt “Aerobik s tatom, na penale s mamom” možete nam se javiti na ured@skolski-sport.hr (ili mia.markac@skolski-sport.hr). 

POVEZANE VIJESTI

No posts found!