PREPORUKA | film inspiriran životnom pričom Dražena Petrovića

#volimskolskisport

PREPORUKA | film inspiriran životnom pričom Dražena Petrovića

#volimoskolskisport

DRAŽEN, novi hrvatski film inspiriran životnom pričom Dražena Petrovića, uskoro dolazi u hrvatska kina.

Namjera ovog filma je, kako pišu iz produkcijske kuće Kinoteka, Draženovu životnu iskru i nepobjedivi duh, radne navike i sportske vrijednosti, približiti nekim novim mlađim generacijama, a one koji su ga gledali, bilo uživo ili na televiziji, podsjetiti na važne društvene vrijednosti koje nam u brzoj svakodnevici sve više izmiču. Priča slijedi mozaičku strukturu, obuhvaća sve bitne događaje u Draženovom životu, od djetinjstva u gradu Šibeniku, košarkaških početaka u klubu Šibenka, dolaska u Zagreb i europskih uspjeha s Cibonom pa preko Reala Madrida sve do SAD i Portlanda i New Jerseyja.

Film dobiva preporuku Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih za gledanje u osnovnim i srednjim školama, a Hrvatski školski sportski savez pridružuje se pozivu te potiče sve mlade sportaše i učenike osnovnih i srednjih škola da pogledaju ovaj igrani film.

“Dražen Petrović je, nesumnjivo, jedna od najvećih hrvatskih, europskih, ali i svjetskih sportskih, a posebno košarkaških, legendi. Čovjek koji je dirnuo i oduševio mnoge neovisno o njihovoj prethodnoj povezanosti ili znanju o košarci, odnosno sportu općenito. Draženov dolazak u Ameriku otvorio je vrata NBA međunarodnim košarkašima i jedna je od najzaslužnijih, ako ne i najzaslužnija osoba za NBA kakav danas poznajemo i njegov međunarodni izgled.” Kinoteka

Autori i producenti projekta su Ljubo Zdjelarević i Ivor Šiber, ispred produkcijske kuće Kinoteka, jedne od najeminentnijih producentskih kuća u Hrvatskoj iza koje stoje brojni nagrađivani audio-vizualni projekti i dugometražni igrani filmovi. Scenarist je Ivan Turković Krnjak, a redatelj film je naš proslavljeni i nagrađivani redatelj – Danilo Šerbedžija čiji je posljednji film bio hrvatski kandidat za nagradu Oskar.

Trailer za igrani film DRAŽEN pogledajte u nastavku: