ODBOJKA | Vidre ponovno zlatne uz “kraljice preokreta” iz Vodnjana

#volimskolskisport

ODBOJKA | Vidre ponovno zlatne uz “kraljice preokreta” iz Vodnjana

#volimoskolskisport

Državno prvenstvo školskih sportskih društava u odbojci za osnovne škole održano je u Poreču od 22. do 24. travnja 2024. godine. Sudjelovalo je 48 ekipa; 24 ekipe djevojčica i 24 ekipe dječaka koje su pokazale svoju predanost i borbenost tijekom tri dana natjecanja. Izvještaj s ovog događaja donosi IPL novinarka Kjara Okreša.

Utakmice po skupinama za djevojčice i dječake održavale su se u dvije porečke dvorane, Sportskoj dvorani Intersport i Veli Jože. Svaka je ekipa od jutra nastojala izboriti prolazak u četvrtfinale s jednakim entuzijazmom i željom za pobjedom. Uz jaku želju za prolaskom, nije nedostajalo ni poštene igre i suradnje, pa je dodijeljen i jedan fair play karton.

Dino Hotić iz Osnovne škole Čavle u napetoj četvrtfinalnoj utakmici nakon nezgodnog poena podignuo je ruku i priznao svoju pogrešku prije sudačke odluke, a Tehnička komisija primijetila je potez i dodijelila mu je fair play karton. U Osnovnoj školi Čavle imali smo i predstavnika najboljih hrvatskih matematičara; Nikola Vlašić odmah je nakon svoje druge utakmice pojurio u hotel kako bi napisao test Državnog natjecanja u matematici – čestitamo mu na 19. mjestu u matematici, kao i na bronci u školskom sportu.

U borbi za zlato našle su se djevojčice iz Osnovne škole Vladimira Nazora, Daruvar i Osnovna škola Vodnjan-SE Dignano. Predstavnice Istarske županije na domaćem su terenu imale i publiku koja je tijekom cijele utakmice iskazala glasnu podršku odbojkašicama. Prvi set vodile su djevojčice iz Osnovne škole Vladimira Nazora Daruvar, no već su u drugom setu djevojčice iz Osnovne škole Vodnjan-SE Dignano napravile preokret te izjednačile rezultatom 1:1 u setovima. Odlučujući set cijelu je dvoranu držao u neizvjesnosti i iščekivanju, no na kraju pobjedom 2:1 u setovima naslov prvakinja nosi Osnovna škola Vodnjan-SE Dignano.

Učenice i učenici koji su najuspješnije odigrali nose svoje nagrade s ponosom svojim kućama. U kategoriji djevojčica to su:

  1. Osnovna škola Vodnjan-SE Dignano
  2. Osnovna škola Vladimira Nazora, Daruvar
  3. Osnovna škola Antuna Mihanovića, Osijek

U kategoriji dječaka zlato u Zagreb nose višestruki prvaci:

  1. Osnovna škola Marina Držića, Zagreb
  2. Osnovna škola Bartula Kašića, Zadar
  3. Osnovna škola Čavle, Čavle

Titula igrača prvenstva dodijeljena je Patriku Petričecu iz Osnovne škole Marina Držića, Zagreb, dok je titula igračica prvenstva dodijeljena Majdi Delimehić iz Osnovne škole Vodnjan-SE Dignano. Istaknuli su se svojom izvanrednom motivacijom i predanosti prema svojem timu, a i potezima koji su osigurali pobjedu na ovom prvenstvu.

Rezultate samog natjecanja možete pogledati OVDJE, dok fotografije sa svih terena možete pogledati na Facebook i Instagram stranici Hrvatskog školskog sportskog saveza. Snimke prijenosa nalaze se na YouTube kanalu Hrvatski školski sportski savez.

Ovo natjecanje je bilo ne samo prilika za sportsko nadmetanje, već i za razmjenu iskustava i prijateljstava među mladim sportašima iz cijele Hrvatske, što nam potvrđuju zagrljaji na recepciji hotela i velika podrška između timova tijekom cijelog prvenstva. Čestitamo svim sudionicima na sjajnim rezultatima te s veseljem očekujemo odbojkašku čaroliju naših srednjoškolaca.

Tekst i foto: Kjara Okreša, IPL novinarka