Inkubator Motivator | prijavite se i osvojite vrijedne nagrade za svoju školu!

#volimskolskisport

Inkubator Motivator | prijavite se i osvojite vrijedne nagrade za svoju školu!

#volimoskolskisport

Edukativna inicijativa Inkubator Motivator provodi se u sklopu projekta “Vrtim zdravi film” koji Hrvatski školski sportski savez održava u suradnji s tvrtkom Nestlé već 13. godinu.


Kompanija Nestlé u suradnji s Hrvatskim školskim sportskim savezom, a uz podršku Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, ove godine provodi sportsko-kreativni natječaj pod nazivom Vrtim Zdravi Film – Inkubator Motivator, na koji se škole mogu prijaviti od 11. travnja do 23. svibnja u 23:59.

Edukativna inicijativa Vrtim Zdravi Film, koja se uspješno provodi već 13 godina, ima za cilj educirati učenike osnovnih škola o važnosti pravilne prehrane i tjelesne aktivnosti kroz praktične primjere poput Tanjura pravilne prehrane te poticanjem zdravih navika u svakodnevnom životu. U razgovoru s učenicom novinarkom Anom, projekt je predstavila koordinatorica projekta ispred kompanije Nestlé, Koraljka Novina Brkić:

U protekloj školskoj godini, Vrtim Zdravi Film bio je dostupan u 190 odjeljenja diljem Republike Hrvatske, u kojima je sudjelovalo više od 16 600 učenika. Namijenjen je učenicima osnovnih škola te je dio globalne inicijative Nestlé for Healthier Kids, koja promiče zdrave životne navike kod djece. Ovaj projekt ima ključnu ulogu u oblikovanju stavova i ponašanja djece te se kroz njega nastoji potaknuti dijalog o važnosti zdrave prehrane i redovite tjelesne aktivnosti.

Sportsko-kreativni natječaj Inkubator Motivator

Ovu smo inicijativu predstavili sportašima na Državnom prvenstvu u atletici za osnovne škole 11. travnja 2024. godine, čime je sportsko-kreativni natječaj službeno započeo! Edukativnim igrama i osvježavajućim zalogajčićima potaknuli smo osnovnoškolce da saznaju više o projektu “Vrtim zdravi film”, ali i podijele s nama kako promiču zdravlje i tjelesnu aktivnost u svojoj školi među svojim vršnjacima.

Kako se prijaviti?

Prezentaciju projekta, poveznicu za prijavu i sve informacije o ovom sportsko-kreativnom natječaju pronađite na našoj službenoj stranici:

Svaki tim učenika može pripremiti jedan video ili jednu prezentaciju u kojoj prikazuju kako se u svojoj školi bave sportom te kakve edukativne aktivnosti povezane sa zdravljem i zdravim životom održavaju u svojoj školi – budite kreativni i predstavite nam na svoj jedinstveni način svoje omiljene sportske i edukativne aktivnosti!

Pristigle radove sudionika ocjenjivat će stručni žiri, kojeg čine predstavnici kompanije Nestlé i Hrvatskog školskog saveza, a biraju deset najkreativnijih radova koje će nagraditi radionicom s poznatih hrvatskim chefom, vrijednom sportskom opremom za školu i bluetooth zvučnicima.

Pozivamo sve škole da podrže ovu inicijativu te potaknu svoje učenike da se pridruže u promicanju zdravog načina života kroz sport. Podrška u širenju svijesti o važnosti tjelesne aktivnosti i sporta ključna je za stvaranje i odgajanje zdravijih generacija.