IZBORI | informacije o promjeni biračkog mjesta

#volimskolskisport

IZBORI | informacije o promjeni biračkog mjesta

#volimoskolskisport

Sudionici Državnog prvenstva u rukometu za osnovne (i srednje) škole imaju mogućnost glasanja na parlamentarnim izborima 17. travnja 2024. u Poreču – kako promijeniti biračko mjesto pronađite u nastavku.


Prema Odluci o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor, izbori će se na biračkim mjestima u Republici Hrvatskoj održati u srijedu 17. travnja 2024. godine – toga datuma u Poreču se održavaju polufinala i finala Državnog prvenstva školskih sportskih društava u rukometu za osnovne škole, a u popodnevnim satima u Poreč dolaze sudionici prvenstva za srednje škole.

S obzirom na nemogućnost promjene datuma natjecanja, donosimo upute za promjenu biračkog mjesta za sve punoljetne građane, sudionike ovih prvenstava. Privremeni upis potrebno je napraviti najkasnije do 6. travnja 2024. (10 dana prije izbora).

Najkasnije deset dana prije izbora, građani mogu podnijeti zahtjev za privremeni upis izvan mjesta prebivališta. To je, naime, postupak kojim se biračima s prebivalištem u Republici Hrvatskoj omogućava privremeni upis u popis birača drugog grada ili općine u Republici Hrvatskoj, ovisno o mjestu gdje će se zateći na dan izbora ili državnog referenduma. 

Hrvatski školski sportski savez omogućit će organizirani prijevoz na glasanje u Poreč za sve građane koji će prijaviti Poreč kao svoje biračko mjesto.

Privremeni upis/registracija birača

Kako biste mogli glasati u Poreču, potrebno je učiniti Privremeni upis odnosno registraciju birača izvan mjesta prebivališta. Na stranici e-Građani pronaći ćete pristup portalu Privremeni upis/registracija birača.

Na tom portalu potrebno je provjeriti svoje osobne podatke te kao lokaciju glasanja postaviti:

Republika Hrvatska – Istarska županija – Poreč Parenzo – adresa: Zelena laguna 27

(lokacija hotela Delfin u kojem su natjecatelji smješteni). (kao na slici)

Pritiskom na PREDAJ sustav će prepoznati promjenu mjesta glasanja te na Vašu mail adresu poslati podatke o privremenom upisu na biračko mjesto izvan mjesta boravišta. Molimo voditelje da prilikom akreditiranja prvog dana natjecanja organizatore obavijeste o broju voditelja/učenika koji trebaju organizirani prijevoz do birališta.

Foto: https://izbori2024.hr/