NOVA SURADNJA | Lidl Hrvatska novi partner školskog sporta

#volimskolskisport

NOVA SURADNJA | Lidl Hrvatska novi partner školskog sporta

#volimoskolskisport

Lidl Hrvatska: “Sport i osviještena prehrana za zdravo i sretno djetinjstvo

Danas je u u sportskoj dvorani Prirodoslovne škole Vladimira Preloga u Zagrebu, uz prisustvo školaraca i hrvatskih rukometnih reprezentativaca, predstavljena nova suradnja Hrvatskog školskog sportskog saveza s trgovačkim lancem Lidl Hrvatska. Okupljenima su se na tiskovnoj konferenciji obratili i predstavnici Lidla, HŠSS-a, ravnatelj škole Zlatko Stić i nutricionist Nenad Bratković uz reprezentativce HRS-a Karpa Sirotića i Davora Čavara.

Na tiskovnoj konferenciji predstavljena je glavna ideja iza ove suradnje, a i najavljen širok spektar aktivnosti koje slijede u travnju. Lidl, koji također već godinama podržava sport i sportski način života, ali i promovira osviještenu prehranu, u Hrvatskom školskom sportskom savezu prepoznaje partnera te predstavlja suradnju na državnim prvenstvima u školskom sportu:

„Savez smo odabrali za partnera upravo zato što godinama radi na promicanju školskog sporta, dakle među našim najmlađima i najvrjednijima. Nije tajna da djeca danas sve manje vremena provode na igralištima i u dvoranama, a nažalost sve više iza mobitela i drugih ekrana. Uslijed promjene načina života, i prehrana je također postala sve brža i nezdravija, a svi znamo da je prehrana ključna u ranoj dobi, posebno za djecu koja se bave sportom. Zajedničkim snagama ćemo dati sve od sebe da podignemo svijest o važnosti zdravog načina života među djecom i njihovim roditeljima“ – izjavila je voditeljica Sektora korporativnih komunikacija Lidla Hrvatska Marina Dijaković.

Hrvatski školski sportski savez pozdravlja ovu suradnju velikog potencijala, te Lidl prepoznaje kao jakog partnera uz koji će potaknuti još više djece i mladih na pravilnu i uravnoteženu prehranu te svakodnevno bavljenje sportom kroz zajedničke aktivnosti. Glavni tajnik HŠSS-a, Ivan Dujić, ovom je prilikom poručio:

„Želimo zahvaliti Lidlu što je prepoznao naše aktivnosti i podržao ih. Naš savez u svojoj osnovi organizira natjecanja, međutim, svjesni problema nekretanja i pretilosti kod djece, pokrenuli smo niz drugih aktivnosti kojima je cilj stvaranje zdravih navika, posebno u smislu pravilne prehrane i kretanja. Tako imamo Univerzalnu sportsku školu, Vježbaonicu i Sportske praznike. Lani smo pokrenuli i program Inkluzije u školskom sportu, a na jesen pokrećemo novi program koji će uključivati i roditelje. S Lidlovom podrškom, doprijet ćemo do još većeg broja ljudi, i nadamo se, uključiti još veći broj djece u naše aktivnosti.“

Lidl će se školskim sportašima predstaviti na ovogodišnjim završnicama državnih prvenstava u rukometu i futsalu svojim Fresh barom, na kojem će se za mlade sportaše pripremati smoothiji i prirodni sokovi. Osim toga, Hrvatski školski sportski savez i Lidl će brojnim zajedničkim aktivnostima raditi na aktivaciji što većeg broja djece u sportu, kao i na edukaciji o pravilnoj prehrani.

Tekst/foto: Lidl Hrvatska