Potpisan sporazum o nastavku suradnje između HNS-a i HŠSS-a

#volimskolskisport

Potpisan sporazum o nastavku suradnje između HNS-a i HŠSS-a

#volimoskolskisport

U sjedištu Hrvatskog nogometnog saveza potpisan je sporazum o nastavku suradnje između HNS-a i Hrvatskog školskog sportskog saveza, prenosi Hrvatski nogometni savez.

Sporazum su potpisali predsjednik HNS-a, Marijan Kustić, i glavni tajnik HŠSS-a Ivan Dujić, uz nazočnost glavnog instruktora HNS-a Petra Krpana, Grassroots managera Antonija Grahovca i Grassroots asistentice Helenne Hercigonje-Moulton.

Nastavak suradnje je slijed činjenice da su HNS i HŠSS prepoznali potencijal sportskih aktivnosti, poput mini nogometa za niže razrede osnovnih škola te potrebu za kvalitetnijom organizacijom i provedbom školskih prvenstava u mini nogometu na županijskoj razini, stručnost HNS-a i HŠSS-a u području organizacije i koordinacije nogometnih turnira i natjecanja, odnosno važnost kontinuiranog i usklađenog održavanja natjecanja na svim područjima Republike Hrvatske u kojima ima interesa za mali nogomet te želju za zajedničkim razvojem i promocijom nogometa kao školskog sporta, ali i rekreativne aktivnosti za sve mlađe generacije.

“Hrvatski nogometni savez svjestan je važnosti odgojno-obrazovnih ustanova u prepoznavanju i formiranju budućih sportaša, stoga je i pokrenuta inicijativa za uključivanjem u rad školskih sportskih društava i implementacijom dodatnih izvannastavnih i izvanškolskih sadržaja koji će rezultirati povećanjem broja aktivnosti za djecu i mladež”, rekao je prvi čovjek hrvatskog nogometa Marijan Kustić.

“HŠSS kao nacionalni savez koji vodi računa o bavljenju sportom djece u školama ponosan je da može biti dio ovakvog partnerstva s Hrvatskim nogometnim savezom u okviru Grassroots programa. Znamo dobro što je HNS i hrvatski nogomet učinio za nas, nama jest cilj vezati se uz velike sportske institucije, a HNS je naša najveća sportska institucija. Jako smo zadovoljni s dosadašnjom suradnjom, a očekujemo da će ona u budućnosti biti još bolja”, istaknuo je glavni tajnik HŠSS-a Ivan Dujić.

Više pročitajte na HNS-CFF.

Foto: Drago Sopta/HNS