SPORTSKI PLES | Sport bez ljutnje uz puno podrške

#volimskolskisport

SPORTSKI PLES | Sport bez ljutnje uz puno podrške

#volimoskolskisport

Dana 14. veljače 2024. godine u dvorani Intersport u Poreču održano je Državno prvenstvo u sportskom plesu za djevojke i mladiće srednjih škola iz cijele Hrvatske. Do državne razine dospjele su 22 najbolje skupine, a svaka je na svoj osebujan način prenijela poruku publici u Poreču i tako pokušala dobiti što bolju ocjenu od stručnih sudaca Hrvatskog sportskog plesnog saveza.

Pokazali su nam da sportsko natjecanje može proći bez ikakvih ružnih riječi i prijekih pogleda i da je sport pravo mjesto za prijateljstvo, ljubav te međusobno razumijevanje i poštivanje.

NOVA GENERACIJA IPL NOVINARA

Nakon otvorenja natjecanja, uvodnih riječi dopredsjednice HŠSS-a Jadranke Duvančić i kratke plesne točke svjetskih prvakinja u sportskom plesu iz Osnovne škole Tar-Vabriga uslijedila je dodjela certifikata za novu generaciju učenika novinara iz projekta “Igram, pišem, lajkam” koji su u trodnevnoj edukaciji sudjelovali na stručnim predavanjima i radionicama u hotelu Albatros u Poreču. Certifikate im je dodijelio tajnik HŠSS-a Ivan Dujić.

GIMNAZIJALKE NOVE DRŽAVNE PRVAKINJE

Nakon 22 nastupa sudci su odredili četiri najbolja koja prolaze u 2. kolo ili bolje rečeno u finale kako bi ih ponovno pogledali i onda donijeli odluku o tome tko je državni prvak. Sva četiri finalista imali su zaista sjajne i zanimljive nastupe te su sudci imali vrlo težak zadatak. Na kraju su odlučili da će drugu godinu zaredom prvak biti III. Gimnazija Zagreb. Srebro oko vrata imaju djevojke iz Gimnazije Dubrovnik, a bronačnu medalju kući nosi Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec koji su nastupali mješovito. Državne prvakinje svoj su uspjeh doživjele ovako:

“Stvarno je odličan osjećaj biti državni prvak. Same sebi smo stvorili mali pritisak jer smo bile prve i prošle godine pa smo htjele ponoviti naslov i u tome smo uspjele. Smatramo da je ove godine bila jača konkurencija jer je iz Gimnazije Dubrovnik došla još jedna grupa stepera, ali na kraju čestitamo svima. Što se tiče prijave za nadolazeće Svjetsko prvenstvo prvo moramo provjeriti s voditeljicom hoćemo li se upuštati u taj izazov. Kod kuće očekujemo doček jer smo obranile naslov državnih prvakinja.”

RIJEČI ZAHVALE

Hrvatski školski sportski savez pohvaljuje sve sudionike na fer i korektnom ponašanju kroz cijelo natjecanje te čestita osvajačima medalja na velikom uspjehu. Želimo vam puno sreće u nastavku bavljenja sportskim plesom koji slovi kao naljepši dvoranski sport.

Zahvaljujemo i našim sponzorima Cetini i Arabesci te pohvaljujemo novu generaciju IPL novinara koji su za vrijeme dok su sudci odlučivali o pobjedniku podigli atmosferu na jednu višu razinu svojom izvedbom Macarene kojom su na plesni podij vratili više od 250 plesačica i plesača.

SNIMKA PRIJENOSA UŽIVO

Prijenos uživo natjecanja pogledajte ovdje:

Tekst: Filip Odobašić, IPL novinar

Foto: Valentino Šajković, IPL novinar