SPORTSKI PLES | “Sport strasti i nepredvidljivosti”

#volimskolskisport

SPORTSKI PLES | “Sport strasti i nepredvidljivosti”

#volimoskolskisport

U zajedništvu i ljubavi, obgrljeni pomponima u obliku srca te šarenim plesnim kostimima, održali smo još jedno Državno prvenstvo u sportskom plesu za osnovne škole gdje su nam se predstavile najbolje plesne skupine iz čitave Lijepe Naše.


Ove smo godine ponovno u Poreču 13. i 14. veljače prisustvovali Državnom prvenstvu u sportskom plesu osnovnih škola koji Hrvatski školski sportski savez održava treću godinu zaredom. Na prvenstvu se predstavilo 20 skupina sa snažnim motivacijskim porukama vezanim uz probleme s internetom i siromaštvom te na koji se način iz takvih situacija može izvući nešto korisno i pozitivno. Svojim su nam profesionalnim plesnim izvedbama pokazali i kako se nositi sa životom te kako u njega uvesti više radosti, pjesme i plesa.

Svečano otvorenje uz riječi dopredsjednice HŠSS-a

Prvenstvo smo započeli najavom ovogodišnjih sudionika, sudaca te plesnim nastupom prošlogodišnjih prvakinja – svjetskim prvakinjama u sportskom plesu iz Osnovne škole Tar Vabriga. Na svečanom su nas otvorenju dočekali i tajnik HŠSS-a Ivan Dujić te dopredsjednica Jadranka Duvančić koja je otvorenje proglasila riječima:

“Ovo je natjecanje sasvim drugačije od svih ostalih. Natjecanje o kojemu priča cijela Hrvatska – budući da smo jako nestrpljivi vidjeti što ste nam ove godine pripremili, neću dužiti, već samo proglasiti ovo prvenstvo otvorenim!”

Tim je riječima ova plesna čarolija započela. Ove godine nije bilo kategorizacije stilova, već su naši suci odabirali “najbolje od najboljih”. Nakon 20 fantastičnih plesnih grupa četiri su prošle dalje u veliko finale, a nakon njihovog ponovnog nastupa odabrani su naši novi državni prvaci.

Zagrepčanke državne prvakinje!

Iako su svi ostvarili zapanjujuće rezultate, jedna je ekipa sucima “zapela za oko”. To je bila Osnovna škola Stenjevec iz Zagreba. Cure su svojim spektakularnim nastupom osvijestile ljude o problemima siromaštva te da za ljubav i sreću nije potreban novac. Također, sa srebrom u rukama u Crikvenicu odlazi OŠ Zvonka Cara, a s broncom OŠ Finida u Poreč. Prvakinje su presretne i iščekuju nove nastupe na kojima će, kako tvrde, dati sve od sebe.

Fair play karton: “Ovo natjecanje znači mi sve!”

Na današnjem je prvenstvu dodijeljen i Fair play karton hrabroj Rose Mariji Farkaš, učenici šestog razreda I. osnovne škole Čakovec. Ona je nastupila za svoju ekipu unatoč činjenici da je neposredno prije natjecanja završila na hitnom prijemu. Kako navodi, njoj ovo natjecanje znači sve i nije htjela ostaviti svoju ekipu. Sretna je zbog dobivanja fair play kartona, a mi smo ponosni na nju te joj ovim putem čestitamo!

PRIJENOS UŽIVO CIJELOG DRŽAVNOG PRVENSTVA I SNIMKE SVOJIH OMILJENIH IZVEDBI POGLEDAJTE OVDJE:

Tekst: Hana Nović, IPL novinarka

Fotografije: Valentino Šajković, IPL novinar