PRIČA IZA VIRALNOG VIDEA | prof. Šupe o legendarnom nastupu sa splitske maturalne

#volimskolskisport

PRIČA IZA VIRALNOG VIDEA | prof. Šupe o legendarnom nastupu sa splitske maturalne

#volimoskolskisport

„OD TRENERA DO IGRAČA – IVAN ŠUPE O LEGENDARNOM NASTUPU S MATURALNE ZABAVE“ by Dora Maravić, IPL novinarka


Uz brojne plesače pristigle u Poreč na održavanje Državnog prvenstva u sportskom plesu, na plesnom podiju nismo mogli ne primijetiti „zvijezdu“ nedavno proslavljene maturalne zabave V. gimnazije „Vladimira Nazora“ iz Splita. Iako je ovoga puta bio samo u ulozi voditelja plesne skupine, profesor Ivan Šupe rado se prisjetio vlastite plesne točke.

„Mi smo se prvenstveno odlučili da razveselimo naše učenike, a na kraju smo izgleda razveselili čitavu Hrvatsku“, započinje. Već sada viralni video nastupa pogledajte ovdje:

No, čini se kako plesne korake nije počeo usavršavati tek ove godine:

„Moram nadodati kako nam ovo nije prvi put da plešemo na jednoj ovakvoj prigodi. Prije nekoliko godina izvodili smo „Ero s onoga svijeta“, pa čak i „ličko kolo“, ponosno će Šupe.

Na pitanje tko stoji iza hvalevrijedne izvedbe odgovara: „Za sve je zaslužna kolegica i profesorica matematike, Ana Sviličić Jutronić, koja je naš “alfa i omega“. Jednostavno joj nismo mogli reći ne, premda nam je s godinama sve teže plesati… Ali ne damo se, jer se na kraju ipak sve isplati“, kazao je.

  • Koliko su trajale pripreme ?

„Koreografiju smo uvježbavali dva tjedna i to svaki dan. Ne mogu reći da nije bilo naporno, ali svaka reakcija učenika bila je samo bonus za uloženi trud“, opisuje, kako i sam tvrdi, put do „nezaboravnog iskustva“.

Prisjetimo se, profesor Šupe protekle je godine u svibnju s „Nazorom“ otputovao u Izrael vodeći svoje učenice impresivnih rezultata na Svjetsko školsko prvenstvo u odbojci na pijesku. Zatim, godinu dana ranije zlato s Državnog prvenstva u dvoranskoj odbojci odvelo ga je na još jedan od svjetskih terena, ovoga puta u Brazilu.

  • Nas je zanimalo – postoje li šanse da jedan od najtrofejnijih profesora hrvatskog školskog sporta možda nekada zaigra i odbojku?

 Na što će u šali – „Neka hvala, ali uzet ću malu pauzu!“

Odgovor je to trenera zavidne sportske karijere, kojega će po plesnome umijeću, ali i pobjedničkome duhu, zajedno s V. gimnazijom „Vladimir Nazor“ Split pamtiti cijela Hrvatska.

Tekst: Dora Maravić, IPL novinarka

Foto: Teo Bežan, IPL novinar

Video: V. gimnazija „Vladimir Nazor“ Split