HRVANJE | u Poreču okupljeni najbolji mali hrvači

#volimskolskisport

HRVANJE | u Poreču okupljeni najbolji mali hrvači

#volimoskolskisport

Državno prvenstvo u hrvanju za osnovne škole popratili smo 13. veljače u dvorani Intersport. Osam ekipa dječaka te sedam ekipa djevojčica donijelo nam je skoro pa 200 nasmijanih lica.

Na početku prvenstva, svim prisutnima obratio se glavni tajnik HŠSS-a Ivan Dujić: “Želio bih vas pozdraviti u ime predsjednika Zlatka Kraljevića, pozdravljam i ovdje prisutnog gradonačelnika grada Poreča Lorisa Peršurića te članove Tehničke komisije. Oni su svi proslavljeni hrvači i olimpijci.”

“Često dobivamo izvrsne sportaše i rezultate kojima se možemo mjeriti s puno velikih zemalja. Smatram da je to plod dobrog rada vaših profesora i trenera koji vam prenose svoje znanje. Naš je zadatak da kao Hrvatski školski sportski savez okupimo što više takvih ljudi i stvorimo zajednicu koja će ostati u sportu cijeli život. To je upravo moja poruka vama.”

Nakon tajnika, prigodne riječi uputio je i gradonačelnik Peršurić koji je i službeno otvorio prvenstvo:

“Svima vam želim dobrodošlicu u Poreč, dobro došli u grad koji živi sport sa svojih više od 50 sportskih klubova. Za nas je sport, isto kao i vi jako bitan. Često smo domaćini raznim državnim i međunarodnim manifestacijama pa se možemo pohvaliti s tri nadolazeća svjetska prvenstva, ona u boksu, hrvanju i rukometu. Radite, uživajte u sportu i našem gradu i pokažite nam sve što znate.”

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je image00040-1024x680.jpeg

Ovaj događaj privukao je gledatelje iz dalekih krajeva koji su došli podržati svoje najmilije. Naši hrvači borili su se u različitim kategorijama težine i godišta, a svi oni pokazali su izvanredno tehničko umijeće, snagu i izdržljivost, što je rezultiralo iznimno napetim i uzbudljivim borbama.

Naravno, kao što svi znamo, ovaj sport sa sobom nosi i dozu opasnosti pa smo tako svjedočili lomu ključne kosti te par manjih ozljeda koljena i ramena. Organizatori su se kao i uvijek pobrinuli za svaki detalj i sigurnost svih sudionika pa je istima na licu mjesta bila pružena prva pomoć.

A kad smo već kod ozljeda, važno je spomenuti da smo imali i fair play karton. Dječak Fabian Mihoci, iz Osnovne škole “Brestje” zaustavio je igru zbog boli ruke kod protivnika. Činjenica da je Fabian tako ispustio pobjedu i prolazak u daljnji krug natjecanja čini ovaj trenutak još posebnijim. Dok iz Tehničke komisije doznajemo kako je sve prošlo u najboljem redu uz par sitnih nesuglasica, oni najbolji odlučno su obećali da se iduće godine vraćaju još jači. Poredak je sljedeći:

DJEČACI

  1. OŠ Brezovica, Zagreb
  2. OŠ Brestje, Sesvete
  3. I. OŠ Petrinja, Petrinja

DJEVOJČICE

  1. OŠ Iver, Sesvetski Kraljevac
  2. OŠ Eugena Kumičića, Slatina
  3. OŠ Mate Lovraka, Petrinja

Dječaci iz Brezovice složno potvrđuju kako su bili najbolji te da je svatko dao svoj maksimum pa pobjeda nije bila upitna. Aria Kremić, jedna od novih državnih prvakinja, poručuje:

“Sve cure koje se bave hrvanjem moraju nastaviti jako i nikada ne smiju podcjenjivati protivnicu. Uvijek treba vjerovati u sebe i svoju ekipu te tako rezultat nikad neće izostati.”

Naša državna prvenstva ne samo da promiču sport i zdrav način života među mladima, već i pružaju priliku za razvoj prijateljstava, poštovanja i timskog duha. Ovakva natjecanja inspiriraju mlade da se bave sportom i postižu svoje ciljeve te im pružaju nezaboravno iskustvo koje će nositi sa sobom kroz cijeli život.

Izvještaj: Tea Šeparović, IPL novinarka