GIMNASTIKA: “Sport u kojem se uživa punim srcem”

#volimskolskisport

GIMNASTIKA: “Sport u kojem se uživa punim srcem”

#volimoskolskisport

Ove godine Državno prvenstvo školskih sportskih društava u gimnastici za osnovne škole ponovno se održalo u Osijeku gdje su nam mladi gimnastičari i gimnastičarke pokazali svoje gimnastičko umijeće na 5 sprava.

Hrvatski školski sportski savez i Školski športski savez Osječko-baranjske županije organizira ovo prvenstvo po peti put u Osijeku. Osim svojih sportskih sposobnosti gimnastičari su nam pokazali i što znači bodriti jedni druge – divno je bilo vidjeti da djeca znaju prepoznati talent i svoje konkurencije te da su glasnim navijanjem za druge ekipe pokazali svoj sportski duh.

Svečano otvaranje uz riječi podrške

Na otvorenju su nas pozdravili predsjednik HŠSS Zlatko Kraljević koji je čestitao svim ekipama na dolasku na državno prvenstvo i dožupan Osječko-baranjske županije Josip Miletić koji je ponosno naglasio da je Osječko-baranjska županija 2024. godine proglašena Europskom regijom sporta te da ga ovakva natjecanja u Osijeku posebno raduju. Mladim natjecateljima videom podrške javio se najuspješniji hrvatski gimnastičar, ambasador školskog sporta, Tin Srbić i poželio im sreću u natjecanju, video pogledajte ovdje:

Prvenstvo je otvorio državni tajnik i izaslanik ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac, Josip Pavić riječima: “Užitak je biti danas ovdje na Završnici u gimnastici. Siguran sam da ćemo danas uživati u vašim izvedbama kao što smo uživali u izvedbama našega Roberta Seligmana, Tina Srbića, Tine Erceg, Ane Đerek. Želim vam svima puno sreće!”

Natjecatelji su nestrpljivo čekali svoj turnus kako bi nam što prije pokazali za što su se pripremali. U kategoriji dječaka, osnovnoškolci su se izmjenjivali na četiri sprave: tlo, ruče, preskok i preča. Trud i marljivi rad se isplatio – okrunili smo nove državne prvake u gimnastici.

Novi državni prvaci

Kao državni prvaci u gimnastici, svojim kućama odlaze dječaci iz OŠ Izidora Kršnjavoga iz Zagreba, srebro sada ponosno nose dječaci iz OŠ Dubovac iz Karlovca, a treće brončano mjesto zaslužili su dječaci iz VI. Osnovne škole iz Varaždina.

U kategoriji djevojčica, gimnastičarke su se natjecale na tlu, preskoku, ručama i gredi. Prvo mjesto i zlatnu medalju sada nose djevojčice iz OŠ Bogumila Tonija iz Samobora, srebro su osvojile djevojčice iz OŠ Ivana Gundulića iz Zagreba, a bronca i treće mjesto palo je u ruke djevojčica iz OŠ Dragutina Tadijanovića iz Petrinje.

“Sretne smo što smo došle, nismo se tome nadale. Puno smo se trudile i ponosne smo na naš uspjeh. Nadamo dolasku iduće godine.” – rekle su djevojčice iz Samobora.

Natjecanje nakon natjecanja

Svi su natjecatelji prije objave rezultata imali priliku sudjelovati u mini “natjecanju nakon natjecanja” u stoju i hodanju na rukama, što je Sokol Centar u Osijeku ponovno ispunilo smijehom i glasnim navijanjem – vesela glazba potom je potaknula sve ekipe na ples i druženje, a nagrade Tehničke komisije za najuspješnije gimnastičare lavinu smijeha i fotografiranja.

Prijenos uživo i rezultate pogledajte OVDJE.

Osijek je na jedan dan osjetio veliki sportski duh malih sportaša od kojih su već sad mnogi pokazali potencijal budućeg Tina Srbića, Ane Đerek, Filipa Udea i Tine Erceg!

Tekst: Ivona Švaganović, IPL novinarka

Slike: Kaja Gačal, IPL novinarka