Održana izvanredna sjednica Skupštine ISF-a

#volimskolskisport

Održana izvanredna sjednica Skupštine ISF-a

#volimoskolskisport

15. prosinca 2023. godine s početkom u 13:00 sati održana je izvanredna sjednica Skupštine Svjetske školske sportske federacije (ISF).

Skupština je održana u Bruxellesu u prostorijama ISF-a uživo, ali i u virtualnom okruženju putem Zoom-a za one članove koji nisu bili u mogućnosti prisustvovati uživo.

Ova izvanredna sjednica Skupštine predstavila je premještanje sjedišta organizacije ISF-a iz Bruxellesa u Lausannu u Švicarskoj te su se donosile odluke vezane uz pravne procedure premještanja organizacije.

Predsjednik ISF-a Laurent Petrynka u svom je izlaganju o prednostima koje donosi preseljenje sjedišta naveo i da će se premještanjem sjedišta u olimpijski grad Lausannu povećati vidljivost ISF-a unutar međunarodne sportske zajednice, a samim time i osnažiti pozicija i utjecaj unutar te iste zajednice. Također, u svom je izlaganju spomenuo i financijske prednosti poput manjih poreza, besplatnog najma prostora za prve četiri godine te drugih dobrobiti kojima će ISF uštedjeti značajna financijska sredstva.

Ovoj hibridnoj sjednici Skupštine prisustvovalo je više od 100 članova, a delegat Hrvatskog školskog sportskog saveza bio je Tomislav Paripović, voditelj odjela za projekte i međunarodnu suradnju. Sve odluke na ovoj izvanrednoj sjednici Skupštini izglasane su jednoglasno.

Ovime Hrvatski školski sportski savez postaje član novoosnovane organizacije ISF Lausanne.