NAJAVA | Svečanost školskog sporta

#volimskolskisport

NAJAVA | Svečanost školskog sporta

#volimoskolskisport

Hrvatski školski sportski savez na Svečanosti školskog sporta nagradit će najbolja školska sportska društva školske godine 2022./2023., istaknute profesore tjelesne i zdravstvene kulture iz svih županija te će dodijeliti nagradu za životno djelo.

Hrvatski školski sportski savez svake godine u prosincu organizira svečanu dodjelu nagrada „Svečanost školskog sporta“ za prethodnu školsku godinu na kojoj se slave uspjesi školskih sportskih društava na državnoj i svjetskoj razini, zahvaljuje istaknutim profesorima iz svih županija koji svojim trudom i radom svakodnevno unaprjeđuju školski sport te dodjeljuje nagrada za životno djelo.

Također, dodijelit će se i fair play nagrada školskog sporta za najbolji sportski čin u prošloj godini te će se predstaviti Godišnjak školskog sporta za prošlu školsku godinu.

ŽIVOTNO DJELO – ĐURO BATINIĆ, PROF.

Natjecateljsko povjerenstvo HŠSS-a odlučilo je za životno djelo nagraditi profesora Đuru Batinića na prijedlog Školskog sportskog saveza Karlovačke županije.

„Profesori i ljudi poput našeg Đure Batinića stup su školskog sporta već više od četiri desetljeća. U školskom sportu djeluje već 45 godina kao profesor kineziologije, ali dijelom i kao glavni tajnik školskog sportskog saveza Karlovačke županije i glavni tajni školskog sportskog saveza grada Karlovca, trener nogometa i organizator mnogih sportskih aktivnosti i inicijativa.

Svoje veliko znanje u području sporta koristi u dugogodišnjem angažmanom u radu s djecom te sudjeluje na mnogo natjecanja od osnivanja saveza kao voditelj, organizator te konačno i kao aktivan dio Hrvatskog školskog sportskog saveza – trener, profesor, tajnik, član skuštine te član Tehničke komisije u futsalu“, potvrđuju iz Saveza.

Pridružujemo se velikom i divnom nizu nagrada i priznanja dodijeljenih profesoru Batiniću nagradom za životno djelo Hrvatskog školskog sportskog saveza za dugogodišnji i predan rad u području školskog sporta i velik doprinos razvoju sporta u Republici Hrvatskoj te našem „Đuki“ zahvaljujemo na svemu što je učinio i što nastavlja činiti za zajednicu školskog sporta.

NAGRAĐENI NASTAVNICI

Svake godine nagrađuju se i istaknuti nastavnici koji su svojim radom u projektima i programima HŠSS-a te angažmanom na svim razinama natjecanja aktivno promicali i razvijali školski sport. Nastavnicima iz svih županija bit će dodijeljena priznanja za vrijedan rad i doprinos razvoju školskog sporta. Čestitamo nagrađenim nastavnicima iz svih županija:

BBŽ – Jozo Sušilović, BPŽ – Josip Bogdanović, DNŽ – Gordana Šeparović, GZG – Miroslav Levarda, IŽ – Julia Štemberga, KŽ – Branka Knežević, KKŽ – Jasmina Markić, KZŠ – Maja Cesarec, LSŽ – Josipa Marelić, MŽ – Gordana Dajč, OBŽ – Elizabeta Marjanović, PSŽ – Mario Raguž, PGŽ – Milena Obradović Konjevoda, SMŽ – Mirela Gec + Dario Gec, SDŽ – Enes Buljan, ŠKŽ – Soraja Dražić, VŽ – Dario Kos, VPŽ – Mario Hrženjak, VSŽ – Đurđica Stjepanović, ZDŽ – Snježana Lovraković, ZGŽ – Matija Ribić.

NAJBOLJA ŠKOLSKA SPORTSKA DRUŠTVA

Školska sportska društva koja su ostvarila najviše plasmana na državna prvenstva te osvojila najviše odličja na državnim i svjetskim prvenstvima u tri su najbolja u školskoj godini 2022./2023. Na Svečanosti će saznati svoje mjesto u ukupnom poretku i primiti nagradu za izvrsne rezultate tijekom prošle školske godine.

OSNOVNE ŠKOLE

  • OSNOVNA ŠKOLA “Braća Radić”, Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija
  • OSNOVNA ŠKOLA PRELOG, Prelog, Međimurska županija
  • Osnovna škola Smiljevac, Zadar, Zadarska županija

SREDNJE ŠKOLE

  • GIMNAZIJA ” FRAN GALOVIĆ” KOPRIVNICA, Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija
  • SALEZIJANSKA KLASIČNA GIMNAZIJA – s pravom javnosti, Rijeka, Primorsko-goranska županija
  • Športska gimnazija, Grad Zagreb

FAIR PLAY NAGRADA

Fair play nagrada dodijeljuje se u suradnji s Hrvatskim fair play odborom kao nastavak projekta Fair play karton – tijekom školske godine dodijeljuju se fair play kartoni, a svi dobitnici ulaze u izbor za najbolji fair play čin koji osvaja i fair play nagradu.

Ove godine povjerenstvo je odabralo Luciju Cvitković iz III. OŠ Bjelovar koja je nastupila na Državnom prvenstvu u stolnom tenisu u travnju ove godine.

Fair play karton osvojila je tijekom trećeg seta meča protiv OŠ Vela Luka: „Lucija je igrala protiv dosta mlađe protivnice koja je pala u “rezultatsku, ali i motivacijsku krizu” te je u trećem setu bila na rubu suza. Uvidjevši tugu na licu protivnice, Lucija je odlučila iskoristiti svoj time-out kako bi se protivnica smirila i kako bi svi uživali u nastavku igre.“

Luciji je Fair play karton dodjelio predsjednik Tehničke komisije u stolnom tenisu Kristijan Cinkopan koji nije sakrio svoje oduševljenje prema potezu mlade sportašice. Intervju pogledajte ovdje:

Na svečanosti će se predstaviti i Godišnjak školskog sporta u kojem su okupljeni svi rezultati Državnih prvenstava te programi i projekti koji su se provodili u prošloj školskoj godini.