Državno prvenstvo u plivanju | „Nove nade hrvatskog plivanja“

#volimskolskisport

Državno prvenstvo u plivanju | „Nove nade hrvatskog plivanja“

#volimoskolskisport

Izvještaj s Državnog prvenstva u plivanju za srednje škole donosi vam IPL novinarka Petra Posavec.

Naše srednjoškolske plivačice i plivače dočekali smo na bazenima Kantrida u Rijeci i napeto pratili kako se bore za prvo mjesto. Ovo državno prvenstvo održalo se 1. prosinca 2023. uz puno vikanja, skakanja, navijanja, napetosti, ali i veselja i druženja kao i na svakom natjecanju. Prilikom svečanog otvorenja s par riječi nam se obratio Ivan Dujić, glavni tajnik Hrvatskog školskog sportskog saveza i Davor Juriša, predsjednik Saveza školskih sportskih društava Primorsko-goranske županije i član izvršnog odbora HŠSS-a.

Sve što je lijepo kratko traje, kako kažu, pa je tako i naše natjecanje završilo brzo, ali to plivače i plivačice nije spriječilo da iskoriste druženje što su više mogli i to u blagdanskom tonu. Srednjoškolci su, kao iskusni plivači, natjecanje prošli bez problema i diskvalifikacija.

Ovo su i konačni rezultati:

MLADIĆI

  1. Športska gimnazija Zagreb
  2. Salezijanska klasična gimnazija s pravom javnosti Rijeka
  3. V. gimnazija Vladimir Nazor Split

DJEVOJKE

  1. Salezijanska klasična gimnazija s pravom javnosti Rijeka
  2. Prirodoslovna škola Vladimira Preloga Zagreb
  3. III. gimnazija Zagreb

Damjan Domanovac iz Športske gimnazije Zagreb komentira kako je jako ponosan na svoju ekipu i s obzirom na to koliko su trenirali da se trud definitivno isplati jer ih je samo 1 bod dijelio od maksimalnog mogućeg. Damjan nam je još i rekao za svoju ekipu: „Ja sam ponosan što uopće mogu dijeliti trenutke s ovim dečkima. Oni su nove nade hrvatskog plivanja i to su pokazali ovdje danas.“

Čestitke svim natjecateljima bili su odlični, a istu energiju i sportski duh očekujemo i druge godine.

Live prijenos natjecanja pogledajte ovdje:

Petra Posavec, IPL novinarka