Državno prvenstvo u plivanju | Riječani u vrhu, Korčulanke obranile titulu

#volimskolskisport

Državno prvenstvo u plivanju | Riječani u vrhu, Korčulanke obranile titulu

#volimoskolskisport

Posljednje državno prvenstvo prije Nove godine, ono u plivanju, dovodi nas u Rijeku. Bazen Kantrida danas je bio domaćin najboljih školskih plivača i plivačica naše države u konkurenciji osnovnih škola. Nakon što su se natjecatelji rasplivali, započelo je svečano otvaranje uz zvukove himne. Sve prisutne motivacijskim riječima i podrškom pozdravili su Zlatko Kraljević, predsjednik Hrvatskog školskog sportskog saveza te Davor Juriša, predsjednik Saveza školskih sportskih društava Primorsko-Goranske županije i član izvršnog odbora HŠSS-a.

Iako je vani bilo tmurno vrijeme, na bazenu je vladalo veselo i pozitivno raspoloženje. Usprkos nekolikim diskvalifikacijama zbog manje neopreznosti i želje za što boljim rezultatom, sve je prošlo u najboljem redu. Vedra atmosfera i glasno navijanje potvrđuju kako se naši osnovnoškolci međusobno podržavaju, što je za svaku pohvalu.

Na ovom DP-u ukupno je sudjelovalo 19 muških i 20 ženskih ekipa, a poredak je sljedeći:


DJEČACI

  1. OŠ Nikola Tesla, Rijeka
  2. OŠ Ivana Filipovića, Osijek
  3. OŠ Pavleka Miškine, Zagreb

DJEVOJČICE

  1. OŠ Petra Kanavelića, Korčula
  2. OŠ Bartola Kašića, Zagreb
  3. OŠ 22. lipnja, Sisak

Nove, a stare državne prvakinje s Korčule složne su: „Osjećamo se super, jako smo sretne. Svjesne smo da imamo super školu i plivačice, stoga je pobjeda bila očekivana“, dok su dječaci iz Rijeke na domaćem terenu slavili sa mnogobrojnom publikom koja ih je došla podržati.

PRIJENOS UŽIVO POGLEDAJTE OVDJE.

Uz željno iščekivanje sutrašnjeg nastupa srednjoškolaca, pozivamo vas da posjetite naše društvene mreže na kojima su fotografije i videi s natjecanja, a ovdje Vam ostavljamo ukupne rezultate:

Tekst i foto: Tea Šeparović, IPL novinarka