DRŽAVNO PRVENSTVO U KROSU | „Trčala sam kao da me netko ganja“

#volimskolskisport

DRŽAVNO PRVENSTVO U KROSU | „Trčala sam kao da me netko ganja“

#volimoskolskisport

Ovogodišnje Državno prvenstvo školskih sportskih društava u krosu održalo se 27. i 28. studenoga u Zelenoj laguni u Poreču. Natjecatelji su bili podijeljeni u šest kategorija; osnovna škola do 6. razreda (M i Ž), osnovna škola 7. i 8. razreda (M i Ž) i srednja škola (M i Ž), a glavni tajnik HŠSS-a Ivan Dujić potvrdio je da će državni prvaci u kategoriji srednjih škola sudjelovati na Svjetskom školskom prvenstvu u krosu koje će se održati u Keniji sljedeće godine.

Uz takav poticaj, jutarnje utrke bile su intenzivne, vesele, a i za mnoge učenike – vrlo uspješne. Čuli smo i zaključak jedne od natjecateljica: „Trčala sam kao da me netko ganja“.

Poseban trenutak Državnog prvenstva bio je novi fair play karton – Petar Slavinić i Vito Markić iz Osnovne škole braće Radić Koprivnica osvojili su #fairplay karton nakon što su člana svoje ekipe, koji ni ozlijeđen nije htio odustati od utrke, zajedničkim snagama prenijeli preko cilja. Nakon utrka, okrunili smo nove državne prvake školskog sporta:

Dječaci do 6. razreda

🥇OŠ “LJUBO BABIĆ”, JASTREBARSKO

🥈OŠ STENJEVEC, ZAGREB

🥉OŠ SMILJEVAC, ZADAR

Djevojčice do 6. razreda

🥇OŠ GRANEŠINA, ZAGREB

🥈OŠ LJUDEVITA GAJA, ZAPREŠIĆ

🥉OŠ “VLADIMIR NAZOR”, KRIŽEVCI

Dječaci 7. i 8. razreda

🥇OŠ VJEKOSLAV KLAIĆ, GARČIN

🥈OŠ NOVI MAROF, NOVI MAROF

🥉OŠ PEHLIN, RIJEKA

Djevojčice do 8. razreda

🥇OŠ MEDVEDGRAD, ZAGREB

🥈OŠ STJEPANA KEFELJE, KUTINA

🥉OŠ MAHIČNO, KARLOVAC

Mladići – srednja škola

🥇TEHNIČKA ŠKOLA, SLAVONSKI BROD

🥈TEHNIČKA ŠKOLA, KARLOVAC

🥉GIMNAZIJA IVANA ZAKMARDIJA DIJANKOVEČKOGA, KRIŽEVCI

Djevojke – srednja škola

🥇X. GIMNAZIJA IVAN SUPEK, ZAGREB

🥈PRIRODOSLOVNA ŠKOLA VLADIMIR PRELOG, ZAGREB

🥉GIMNAZIJA VELIKA GORICA, VELIKA GORICA

Članovi organizacijskog odbora bili su Zlatko Kraljević (predsjednik), Ivana Orlić i Elvis Peršić, a kako bi i ovo natjecanje prošlo u najboljem redu sportaše je pratila Tehnička komisija koja se sastoji od Nikole Kovačeka, Marka Grgurića, Mateja Buhača, Sanje Ljubičić, Miroslava Vranića i Zvonimira Čeča s predsjednikom Aleksandrom Puklavecem. Provedbeni tim ove godine bili su Mirna Mikić, Marin Horvat i Dražen Milaković.

Prijenos uživo s Državnog prvenstva u krosu pratilo je više tisuća ljudi, a svih utrka i najboljih trenutaka s krosa možete se prisjetiti ovdje:

Tekst: Ema Marić, IPL novinarka