Školski sport i olimpijski pokret | otvorene prijave

#volimskolskisport

Školski sport i olimpijski pokret | otvorene prijave

#volimoskolskisport

Hrvatski školski sportski savez svake godine u suradnji s Hrvatskom olimpijskom akademijom objavljuje novi nagradni natječaj na temu olimpizma i školskog sporta u sklopu projekta “Školski sport i olimpijski pokret”. Program promovira kulturološke i obrazovne aspekte sporta i olimpijskog pokreta organiziranjem godišnjih natjecanja učenika osnovnih i srednjih škola radovima na temu sporta i olimpijskog pokreta, a najbolji radovi osvajaju i vrijedne nagrade. 

Školski sport i olimpijski pokret – Francuski likovni stilovi

Ovogodišnji natječaj  pod nazivom „Francuski likovni stilovi“ provodi se u partnerstvu s Veleposlanstvom Francuske Republike u Republici Hrvatskoj, a trajat će od 24. studenoga 2023. do 15. ožujka 2024. godine. HŠSS i HOA provode natječaj za odabir najboljeg likovnog uratka na temu Francuski likovi stilovi, te utvrđuju pravila i uvjete natječaja. Sve detalje o natječaju i prijavama saznajte ovdje:

Tema natječaja inspirirana je održavanjem XXXIII. Ljetnih olimpijskih igara. Pariz, glavni grad Francuske, će biti drugi grad koji je tri puta bio domaćin ljetnih olimpijskih igara nakon Londona, a Olimpijske igre održati će se od 26. srpnja do 11. kolovoza 2024. godine. Pariz je također poznat po bogatoj slikarskoj povijesti; a upravo je ta umjetnička poveznica bila ključna za izbor ovogodišnje teme za nagradni natječaj „Školski sport i olimpijski pokret“ – „Francuski likovni stilovi“.

Učenici osnovnih škola sportske i olimpijske motive trebaju prikazati kroz stil FOVIZAM, a učenici srednjih škola kroz stil NADREALIZAM. Organizatori natječaja pripremili su dokumente i smjernice za stvaranje radova, a možete ih pročitati OVDJE.

Rok za prijavu i vrijedne nagrade

Spoj slikarstva kroz filter francuskih likovnih stilova s ciljem slikanja sportskog motiva izazov je koji stavljamo i pred učenike i pred njihove profesore. Natječaj traje do 15. ožujka 2023. nakon čega će stručni žiri odabrati najbolje radove u kategoriji osnovnih i srednjih škola te dodijeliti i vrijedne nagrade:

  1. Unutar svake kategorije dijelit će se po tri nagrade za pobjedničke škole u sportskoj opremi i rekvizitima u navedenim novčanim protuvrijednostima: za prvo mjesto 800,00 EUR – 6.027,60 kn, za drugo mjesto 600,00 EUR – 4.520,70 kn, za treće mjesto 500,00 EUR – 3.767,25 kn – sportsku opremu u okviru osvojene nagrade biraju voditelji školskih sportskih društava pobjedničkih škola
  2. Svaki učenik, autor nagrađenog rada u obje kategorije posebno će se nagraditi sportskom opremom u navedenim novčanim protuvrijednostima: za prvo mjesto 200,00 EUR – 1.506,90 kn, za drugo mjesto 150,00 EUR – 1.130,18 kn, za treće mjesto 100,00 EUR – 753.45 kn