NOVA SURADNJA | Potpisan sporazum s Hrvatskim gimnastičkim savezom

#volimskolskisport

NOVA SURADNJA | Potpisan sporazum s Hrvatskim gimnastičkim savezom

#volimoskolskisport

U utorak, 14. studenog 2023. godine u prostorijama Hrvatskog školskog sportskog saveza potpisan je Sporazum o suradnji s predsjednikom Hrvatskog gimnastičkog saveza, Marijom Možnikom.


Hrvatski školski sportski savez nastavlja uspješnu suradnju s nacionalnim sportskim savezima s ciljem unaprjeđenja sportskih programa i natjecanja u školskom sportu. Suradnja je dosad ostvarena s Hrvatskim nogometnim savezom, Hrvatskim odbojkaškim savezom, Hrvatskim judo savezom te Hrvatskim badmintonskim savezom.

Hrvatski gimnastički savez pridružuje se aktivnom djelovanju u školskom sportu potpisivanjem Sporazuma o suradnji kojim oba saveza potvrđuju mogućnost provođenja dogovorenih projekata za razvoj gimnastike u školama i u okviru sustava školskog sporta, edukaciju, obučavanje i stručno usavršavanje kadrova u gimnastičkom sportu, nastavak međunarodne suradnje u sportu te izgradnju i unaprjeđivanje nacionalnih i međunarodnih školskih gimnastičkih natjecanja.

Sporazum su u prostorijama Saveza potpisali predsjednik HGS-a Marijo Možnik i glavni tajnik HŠSS-a Ivan Dujić. „Gimnastika nije sport koji  je rezerviran isključivo za gimnastičarke i gimnastičare – on je zaista baza svih sportova. Njeni su elementi sadržani u svim sportovima što utječe i na razvoj prirodnih oblika kretanja. Upravo je zato gimnastika i suradnja s gimnastičkim savezom prepoznata kao važan korak u daljnjem razvoju školskog sporta.“

Državno prvenstvo za učenike osnovnih škola u gimnastici održava se u veljači, a ovom suradnjom nastavlja se širiti baza djece koja se u školama aktivno bave sportom tijekom cijele školske godine i nastupaju na prvenstvima u školskom sportu.

„U sustavu školskog sporta trenutno postoji 16 sportova, svaki na svoj način važan školskoj djeci i mladima. HŠSS ne želi postavljati sport ispred sporta, već ostvariti suradnju svih koji su odgovorni za razvoj školskog sporta i sporta općenito. Promocijom gimnastike i ovom suradnjom pokazujemo spremnost i jasan cilj – uključiti što više djece u sport i sportsku rekreaciju i na taj način širiti bazu djece koja će ostati u sportu, zaključuje Dujić.