HNS | Pridružite se navijačima na utakmici HRVATSKA – ARMENIJA

#volimskolskisport

HNS | Pridružite se navijačima na utakmici HRVATSKA – ARMENIJA

#volimoskolskisport

Hrvatski nogometni savez poziva čak 6 000 navijača ispod 14 godina da se prijave za besplatne ulaznice za kvalifikacijsku utakmicu za EURO2024 između reprezentacija Hrvatske i Armenije kao dio svoje kampanje protiv rasizma i diskriminacije.


Hrvatski školski sportski savez ulazi u treću godinu uspješne suradnje s Hrvatskim nogometnim savezom, koji se školskim sportašima i školskim sportskim društvima javlja s novom inicijativom.

Naime, Hrvatski nogometni savez discipliniran je zbog neprimjerenog skandiranja odnosno diskriminirajućeg ponašanja neodgovornog ponašanja pojedinaca. Kazna koju je dobio Hrvatski nogometni savez odnosi se na ograničavanje prodaje ulaznica za 6.000 mjesta na sljedećoj domaći utakmici hrvatske nogometne reprezentacije koja će se odigrati dana 21. studenog 2023. godine u Zagrebu. Na utakmici protiv Armenije, Hrvatski nogometni savez će iskoristiti mogućnost koju pruža članak 73. Disciplinskog pravilnika UEFA-e, a koji kaže kako se tih 6.000 ulaznica mogu dodijeliti djeci do 14 godina bez naknade.

“Ovim putem vas pozivamo da nam se pridružite fair u navijanju i podržavanju hrvatske nogometne reprezentacije. S obzirom da je nogomet puno više od sporta, ovim putem vas kao osobe koje imaju neposredan kontakt s djecom molimo da iskoristite svoju ulogu koju imate u fizičkom i mentalnom razvoju djece te da ih osvijestite o važnosti tolerancije, uključivosti i prihvaćanju različitosti. Edukacija i borba protiv rasizma, suzbijanja diskriminacije i ksenofobije u hrvatskom nogometu, a onda i u cijelom našem društvu je jedan glavnih prioriteta naše nogometne #obitelji.”

Hrvatski nogometni savez

Besplatne ulaznice možete ostvariti uz uvjet da su djeca mlađa od 21. studenog 2009. – na grupu od 15 djece u pratnji može biti i jedna punoljetna osoba koja će biti kontakt osoba za navedenu grupu djece popunjavanjem formulara najkasnije do 15. studenog 2023. godine ili do popunjavanja 6.000 mjesta.

Formular preuzmite ovdje:

a ispunjenu tablicu pošaljite do 15. studenog s nazivom “Kampanja protiv rasizma i diskriminacije – škola/sportski klub” na email niksa.martinac@hns.family te kopijom na jurica.jurjevic@hns.family.