Zatvaramo Gimnazijadu U15 novom broncom i fair play nagradom

#volimskolskisport

Zatvaramo Gimnazijadu U15 novom broncom i fair play nagradom

#volimoskolskisport

Elena Ban na Svjetskom školskom atletskom prvenstvu utrkom na 1500 metara osigurava još jednu brončanu medalju, a Jan Fišter oduševljava fair play nagradom na sportskoj gimnastici. Više u nastavku.

ISF Gymnasiade U15 2023 svjetski je multisportski susret školskog sporta koji provodi Svjetska školska sportska federacija, a na kojoj je Hrvatska sudjelovala s delegacijom od 40 članova u šest sportova. Posljednji dan natjecanja donio je novo veselje u hrvatski školski sport te našim sportašima donio nove medalje:

Elena Ban osvojila je brončanu medalju u trčanju na 800 metara, a svoj je nastup na ISF Gimnazijadi zaključila još jednom broncom, ovoga puta na 1500 metara. Elena je u tim disciplinama i prvakinja Hrvatske, a ova joj je medalja izvrstan dodatak već dugačkom nizu atletskih odličja.

U isto vrijeme Jan Fišter iz I. Osnovne škole Čakovec uz voditelja Matiju Horvata na natjecanju u sportskoj gimnastici osvaja 5. mjesto u ručama te #fairplay nagradu ISF-a! Janu je nagrada dodijeljena nakon što je kao uvjerljivo najmlađi sudionik natjecanja tijekom cijelog susreta pokazivao izniman sportski duh te svojim nastupom i ponašanjem promovirao vrijednosti školskog sporta na međunarodnoj razini.

Uz Neviu Fotak sa zlatnim odličjem u skoku u dalj i 4. mjestom na 400 metara, u petak su svoje natjecanje na Gimnazijadi završili i Filip Ivančević iz OŠ Dragutina Tadijanovića Slavonski Brod sa 7. mjestom u šahu, Kristijan Puljić iz OŠ Mertojak Split na 8. mjestu u badmintonu te Jan Fištek iz I. Osnovne škole Čakovec na 13. mjestu u sportskoj gimnastici. Više o drugim nastupima hrvatske delegacije pročitajte OVDJE.

#image_title

Svečanom ceremonijom zatvaranja u Olimpijskom parku slavljem smo zaključili ovogodišnju Gimnazijadu, a u Hrvatsku se vraćamo s čak dvije zlatne, dvije srebrne, tri brončane medalje i s fair play nagradom.