Odabrani najbolji učenici novinari projekta „Igram, pišem, lajkam“

#volimskolskisport

Odabrani najbolji učenici novinari projekta „Igram, pišem, lajkam“

#volimoskolskisport

Projekt „Igram, pišem, lajkam“ tijekom cijele je godine i natjecateljskog karaktera, pa tako učenike novinare od početka njihovog IPL puta prati tim komunikacijskih stručnjaka koji analizira, ocijenjuje i savjetuje njihov rad.

Nakon okupljenih radova i ocijenjivanja aktivnosti svih ovogodišnjih sudionika, odabrani su najbolji učenici novinari koji će osvojiti i nagrade te priznanja:

  1. Dora Pavić, Srednja škola Novska
  2. Ema Dolić, Gimnazija Sisak
  3. Valentino Savić-Seifert, Srednja škola Zvane Črnje Rovinj, Sccuola Media Superiore „Zvane Črnja“ Rovinj

Ova fenomenalna trojka uz još 20-ak učenika novinara na državnim prvenstvima svakodnevno objavljuju stotine fotografija, prenose rezultate, sudjeluju u prijenosima uživo te otkrivaju priče o talentiranim mladim sportašima kroz profile i intervjue. Sve njihove radove možete pratiti na društvenim mrežama HŠSS-a, posebno na Instagramu i TikToku @skolski_sport.

Tri ovogodišnja prvaka, ali i svi finalisti, bit će nagrađeni i simboličnim poklon-bonovima uz trgovine s informacijskom opremom Aviteh, a Dori, Emi i Valentinu uručit će se i priznanja na ovogodišnjem Simpoziju „Školski sport“.

„Izrazito smo zahvalni na svim mladim ljudima koji su nam se pridružili ove godine i svoje vještine nam vještine i talente poklonili kako bismo zajedno promicali vrijednosti i ljepote školskog sporta. Svjesni smo iznimnog truda koji su naši sudionici uložili tijekom svih naših državnih prvenstava te smo zaista ponosni na njihov razvoj tijekom trajanja projekta“, potvrđuje Marija Bobinski, mentorica učenika novinara u IPL projektu.

Učenici novinari potvrđuju da su mogli izbrusiti svoje već razvijene vještine, ali i mogli naučiti mnogo novosti o pisanju, fotografiranju, društvenim mrežama i komunikaciji sa sportašima, kao i organizaciji velikih sportskih događanja poput državnih prvenstava u školskom sportu.

„Oni su pravi ambasadori školskog sporta i stvaraju jednu divnu sinergiju na našim prvenstvima: htjeli smo postići da djeca pišu o djeci, svojim školskim kolegama i tako zaokružiti natjecanje. S jedne strane imate „sportske zvijezde“, a s druge strane „novinarske zvijezde“ koje zajednički sudjeluju u jednoj aktivnosti i postaju dio našeg tima u školskom sportu“, zaključuje Ivan Dujić, glavni tajnik HŠSS-a.

Dok čekamo novu sezonu projekta „Igram, pišem, lajkam“, pozivamo sve zainteresirane da prate Instagram stranicu @ipl_novinari i uživaju u radovima naše nove generacije učenika novinara. Čestitamo svima i veselimo se novoj školskoj godini.