Ivan Dujić: “Hvala svima koji Sportske praznike donose djeci diljem Lijepe Naše!”

#volimskolskisport

Ivan Dujić: “Hvala svima koji Sportske praznike donose djeci diljem Lijepe Naše!”

#volimoskolskisport

Poruku podrške i zahvale povodom završetka još jedne sezone Sportskih praznika šalje glavni tajnik Hrvatskog školskog sportskog saveza dr. sc. Ivan Dujić:

„Dragi naši učenici, kineziolozi, županijski školski sportski savezi, ravnatelji i roditelji!

Iza nas su četiri prekrasna tjedna puna igre, vježbanja, znoja, uzbuđenja, a i novih prijateljstava, druženja i veselja. Naravno, govorimo o Sportskim praznicima, ljetnom programu Hrvatskog školskog sportskog saveza.

Slike i videozapisi koji su nam stizali iz cijele Lijepe Naše nama u Savezu s punim pravom dozvoljavaju doživljaj ponosa i veselja jer kada na 87 lokacija u cijeloj Hrvatskoj sa 175 kineziologa svakodnevno vježba po 3 500 učenika i to četiri tjedna zaredom, to mora značiti da je program odličan i da smo prije tri godine napravili odličan posao kada smo ga pokrenuli.

Naravno, moramo spomenuti i naše divne voditelje koji su ta četiri tjedna zajedno s djecom sudjelovala u aktivnostima i vodila program na svim lokacijama; nije lagano iz dana u dan osmišljavati nove aktivnosti, pripremati učenicima zanimljive sadržaje, a da se broj učenika ne smanjuje. Oni ne samo da su u tome uspjeli, već su postigli da se broj učenika zadrži pa čak i povećava.

Hvala i roditeljima koji su nam dopustili da njihovu djecu uključimo u školski sport i ovim ljetnim programom, te nam omogućili da učinimo njihove dugačke ljetne praznike zanimljivijim pritom pazeći na njihov rast i razvoj, a i učeći ih o zdravoj prehrani te važnosti kretanja i bavljenja sportom.

Na kraju, zahvaljujemo i našim partnerima bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće.

Prvi su naši županijski školski sportski savezi koji su sudjelovali u odabiru škola, promociji i koordinaciji programa na lokalnoj razini i koji su svakodnevno komunicirali sa svim voditeljima u programu. Drugi partner je naravno Ministarstvo turizma i sporta. Hvala ministrici Nikolini Brnjac jer je od prvog dana programa naš veliki saveznik zajedno s cijelim ministarstvom koje je prepoznalo ovaj program kao jedno od rješenja u našem nastojanju da educiramo djecu o važnosti kretanja i omogućimo im pristup sportu i organiziranoj tjelesnoj aktivnosti.

Na samom kraju, hvala i svima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos da se ova treća godina Sportskih praznika završi još uspješnije od prošle.

Hrvatski školski sportski savez nastavlja raditi na poboljšanju svih svojih aktivnosti, osmišljavati nove aktivnosti, tražiti partnere koji jednako ili slično razmišljaju i kojima je fokus dijete i djetetov zdrav razvoj te veselo djetinjstvo s puno zabave, osmjeha i igre. Hvala svima koji nam u tome pomažu i donose sve aktivnosti djeci i mladima diljem Lijepe Naše!“


Glavni tajnik

dr. sc. Ivan Dujić