Skip to main content

Sportski praznici: nastavljamo zajedno razvijati školske sportske aktivnosti – zahvala glavnog tajnika Ivana Dujića

Program Sportskih praznika danas je službeno završen, a povodom uspješnog kraja još jednog školskog sportskog ljeta, poruku svim voditeljima, roditeljima, ravnateljima i suradnicima šalje glavni tajnik dr. sc. Ivan Dujić. Pročitajte u nastavku. 

 

Dragi naši profesori, roditelji i ravnatelji!

Završila je još jedna sezona Sportskih praznika, programa kojeg smo lani pokrenuli u nadi da ćemo uključiti i potaknuti djecu da u sportskim aktivnostima provedu jedan dio svojih ljetnih praznika. 

Nismo znali kakav će biti odaziv djece, koliko će biti škola uključeno, koliko će ravnatelja potpisati suglasnost o korištenju školskih prostora, ali ni koliko će voditelja uopće biti zainteresirano s obzirom da se radi o slobodnom vremenu; periodu odmora nakon aktivne školske godine koji svatko treba iskoristiti za punjenje baterija i stvaranje novih izvora energije za početak nove školske godine.

Lani je odaziv svih uključenih bio golem i sve nas je iznenadilo koliko je dobro program bio prihvaćen. U ovogodisnji ciklus krenuli smo s još više lokacija - točnije 84 (lani 70) i suradnju potpisali s čak 172 voditelja. Uključili smo i pet srednjih skola, što nas posebno veseli jer nam je to informacija koja sugerira da postoji interes i kod srednjoškolaca koji će zasigurno biti uključeni u planove za sljedeću godinu programa.

Dragi voditelji, ono što želim naglasiti je sljedeće: izvješća koja šaljete, slike koje svakodnevno dobivamo, videouratke koje za nas radi tvrtka koju smo uključili da prođe cijelu Republiku Hrvatsku ispunjavaju nam srca radošću i veseljem. Zaista je divno vidjeti s koliko veselja djeca svakodnevno dolaze na igru kod vas, a i vidjeti vas koji djeci nudite toliko raznovrsnih sadržaja što dokazuje vašu sposobnost u kreaciji sportskih aktivnosti. To nam je i bila želja; omogućiti vama da u skladu s uvjetima u kojima radite i djecom koja vam dođu, sami kreirate aktivnosti i animirate djecu. Ovo govorim jer sam se u kvalitetu ovog koncepta uvjerio kada sam i svoju kćer upisao na jednu lokaciju; a ona je svakodnevno dolazila kući oduševljena i jedva je čekala novi dan Sportskih praznika. Sve to napravili ste savršeno i svima vam najiskrenije zahvaljujem.

Hvala i ravnateljima koji su se uključili; otvorili svoje dvorane, zadržali i aktivirali kuhare i tete spremaćice. Hvala i roditeljima koji su ovaj program prepoznali kao sigurno mjesto gdje pristaju dovesti svoje dijete i svakodnevno ga pustiti po nekoliko sati vama s punim povjerenjem.

Hvala Ministarstvu turizma i sporta jer je prepoznalo ovaj program i omogućilo svima nama mnogo lijepih trenutaka, novih iskustava, a i vrijednih uspomena u obliku videa i fotografija. 

Hvala i našim Županijskim školskim sportskim savezima koji su se trudili, pronašli voditelje, bili aktivni i još jednom pokazali koliko je sustav školskog sporta jedinstven, složan i operativan.

Osobno i u ime ureda Hrvatskog školskog sportskog saveza želim vam svima poručiti da ćemo se i dalje truditi razvijati školski sport, da ćemo i dalje raditi na sebi i novim aktivnostima, da ćemo i dalje pokušavati razvijati školske sportske, ali i edukativne aktivnosti te nastojati uključiti i zadržati što veći broj djece u sportu.

Za to će nam trebati pomoć svih sportskih udruženja, škola i roditelja koji su kroz ovaj program dokazali da je suradnja moguća upravo na dobrobit te zdravlje i sreću naše djece. Na kraju krajeva, sve nas najviše veseli slika na kojoj dijete vježba, znoji se, ali i smije.

 

 

Datum početka
21/08/2022
Datum završetka
20/10/2022