Skip to main content

Raplesana Završnica Školskog virtualnog plesnog showa divan je nagovještaj povratka državnih prvenstava

Nismo ni bili svjesni koliko nam je nedostajalo plesa, zajedništva i sportskog duha - dok nam prva grupa nije pristigla u Poreč. Završnica Školskog plesnog virtualnog showa vratila nam je želju za još sportskih natjecanja te nam dopustila nadu da se školski sport vraća u normalu.

 

​​

 

Školski plesni virtualni show prva je Završnica školskog sportskog natjecanja koja se održala uživo u ovoj školskoj godini, od 10. do 11. lipnja u Poreču, te je bila divan nagovještaj vraćanja sporta, ali i školstva u stare uvjete djelovanja.  Hrvatski školski sportski savez je, u skladu s aktivnim epidemiološkim mjerama, krajem ovog tjedna u divnoj Zelenoj laguni u Poreču. održao Završnicu i ugostio 12 osnovnoškolskih plesnih ekipa u dvorani Intersport.

 

Finale Virtualnog plesnog showa omogućilo je plesačima da uživo pred sucima, uz prijenos uživo na kanalima HŠSS-a, pokažu svoje umijeće plesa i pripremljene koreografije. Finale se održalo u tri kategorije - umjetnički, dvoranski i urbani plesovi. Natjecanje za srednje škole održano je virtualno zbog maturalnih i drugih obaveza koje su spriječile finaliste da se pridruže natjecanju uživo, ali kojima će također biti dodijeljene medalje i pehari. 

 

Sudačka je komisija u sastavu Vlatka Blažeković Dašek, Mario Ključević i Gordan Križaj na otvorenju natjecanja u četvrtak, 10. lipnja pred učenicima osnovne škole pogledala videouratke za srednje škole i odredila finalni plasman za srednje škole u obje kategorije:

 

UMJETNIČKI/DVORANSKI PLESOVI

 

prvo mjesto

SREDNJA ŠKOLA JASTREBARSKO, JASTREBARSKO

Gold

drugo mjesto

GIMNAZIJA TITUŠA BREZOVAČKOG, ZAGREB

Osmica

treće mjesto

PRIRODOSLOVNA ŠKOLA VLADIMIRA PRELOGA, ZAGREB

4.L

četvrto mjesto

SREDNJA ŠKOLA DUGA RESA, DUGA RESA

SEP dance

 

URBANI PLESOVI

 

  1. mjesto

Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec

Walk it out

  1. mjesto

XVI. GIMNAZIJA, ZAGREB

Blast From The Past

  1. mjesto

GIMNAZIJA ANTUNA GUSTAVA MATOŠA, ĐAKOVO

smnk

 

Prijenos uživo cijelog otvorenja i natjecanja za srednje škole možete pogledati na Vimeo kanalu Studio Arene

 

Predsjednik Hrvatskog školskog sportskog saveza Nikola Perković tijekom otvorenja je rekao: “Zaista nam je drago da smo se mogli okupiti na zadovoljstvo i sreću djece, kolega i svih nas ovdje! Čestitam vam svima što ste tu, nadam se da ćemo uživati!” A tako je i bilo, osnovnoškolci su u petak ujutro bili spremni za nove pobjede te cijelo jutro proveli plešući i družeći se - nakon plesanja u polufinalu, krenula su natjecanja za treće i prvo mjesto, a finalni poredak po kategorijama završio je ovako: 

 

UMJETNIČKI PLESOVI

 

  prvo mjesto

OSNOVNA ŠKOLA ZVONKA CARA, CRIKVENICA

Zero to hero

drugo mjesto

OSNOVNA ŠKOLA LJUBO BABIĆ, JASTREBARSKO

Silver

treće mjesto

OSNOVNA ŠKOLA KRALJEVICA, KRALJEVICA

I’ve got the power

četvrto mjesto

OSNOVNA ŠKOLA LJUBO BABIĆ, JASTREBARSKO

Stars

 

 

DVORANSKI PLESOVI

 

  prvo mjesto

OSNOVNA ŠKOLA IVANE BRLIĆ - MAŽURANIĆ, OGULIN

Mažuranićke

drugo mjesto

OSNOVNA ŠKOLA TOMAŠA GORIČANCA, MALA SUBOTICA 

Ftičice

treće mjesto

OSNOVNA ŠKOLA FRANJE TUĐMANA, BELI MANASTIR 

Iskre

četvrto mjesto

OSNOVNA ŠKOLA JOSIPDOL, JOSIPDOL

Pink Swan

 

 

URBANI PLESOVI 

 

  prvo mjesto

OSNOVNA ŠKOLA PROF. FILIPA LUKASA, KAŠTEL STARI 

Lukasice

drugo mjesto

OSNOVNA ŠKOLA SVETI MARTIN NA MURI, SVETI MARTIN NA MURI

Pčelice

treće mjesto

OSNOVNA ŠKOLA LJUDEVITA MODECA, KRIŽEVCI

5.A

četvrto mjesto

OSNOVNA ŠKOLA FRAN KONCELAK, DRNJE 

Hlebine

 

 

Prijenos uživo cijelog otvorenja i natjecanja za osnovne škole također možete pogledati na Vimeo kanalu Studio Arene.

 

Još prije objave finalnih rezultata, učenici su odlučili zajedno zaplesati i proslaviti povratak na državna prvenstva, te nam još jednom potvrdili kako je svrha ovih prvenstava upravo okupljanje ljubitelja sporta na jednom mjestu te promicanja vrijednosti školskog sporta. 

 

Galeriju fotografija s natjecanja možete pogledati na našoj Facebook stranici

 

Kako bi se osiguralo poštivanje epidemioloških mjera, svi su natjecatelji i sudionici natjecanja prije odlaska u Poreč o trošku Hrvatskog školskog sportskog saveza obavili brzi antigenski test na virus Sars-CoV-2, a svim će negativnim sudionicima biti omogućeno sudjelovanje na Završnici. Sigurnost svih sudionika na prvom je mjestu, a ovaj je događaj bio svojevrsna provjera mogućnosti održavanja ovakvog tipa natjecanja uživo i postaviti temelje za buduće aktivnosti Saveza.

 

Zahvaljujemo svima koji su omogućili ovo natjecanje; svim organizatorima, koordinatorima, voditeljima i učenicima koji su dali sve od sebe da ovo natjecanje bude onakvo kakvom smo se nadali. Završnica Virtualnog plesnog showa bila je divan nagovještaj vraćanja sporta, ali i školstva u stare uvjete djelovanja te daje Hrvatskom školskom sportskom savezu, ali i svim talentiranim sportašima u školskom sportu, nadu da će se i druga sportska natjecanja uskoro moći provoditi uživo. 


Više o projektu i Hrvatskom školskom sportskom savezu možete saznati ovdje.

Datum početka
14/07/2021
Datum završetka
12/09/2021