Skip to main content

Prvi dan odbojke za osnovne škole - glasan, inspirativan i uspješan

Danas 9. svibnja 2022. se odigrala grupna i četvrtfinalna faza Državnog prvenstva u odbojci za dječake i djevojčice. Grupna faza prvenstva igrala se u dvoranama Intersport i Veli Jože. Mladići su ujutro počeli s prvim utakmicama i uz veliku borbenost i želju dali su sve od sebe za prolazak dalje.

Ipak su mjesta ograničena te su zbog toga neki danas otišli svojim kućama. Prolaz dalje ostvarili su Polet Daruvar, Vidra Zagreb, Grdelini Kaštel Stari, Viktorovac Sisak, August Zaprešić, Čavle Čavle, Brodarica Zadar i Meterize Šibenik.

Djevojke su također bile željne pobjede i prolaska. Uz pokoju manju ozljedu i uz više emocija nego kod dječaka u četvrtfinalnu fazu natjecanja prošle su škole Gusar Omiš, Alojzija Stepinca Zagreb, Jurja Habdelića Velika Gorica, Arbanasi Zadar, Iks Ivanec, Bilje Bilje, Jovalija Valpovo Valpovo, Đuro Pilar Slavonski Brod.

Četvrtfinalne utakmice su uz vatrenu atmosferu, potporu suigrača i navijača s tribina okončale prvi dan DP-a u odbojci. Kod mladića snage su odmjerile škole Polet iz Daruvara i August iz Zaprešića. Daruvar je boljom obranom nadigrao Zaprešić i tako ostvario plasman u polufinale.

– Došli smo pobjediti. – kratka i jasna rečenica igrača Nike iz Daruvara koji vjeruje u sebe, njegove suigrače, trenera i ne očekuje ništa drugo osim pobjede. U drugoj četvrtfinalnoj utakmici ŠŠD Vidra je uz malu razliku poena u vrlo napetoj utakmici nadigrala ŠŠD Čavle.

 – Ako prođemo Daruvar u polufinalu u finalu očekujemo Kaštel Stari. – rekao nam je Leon iz Zagreba. 

Grdelini iz Kaštela Starog i Brodarica iz Zadra susreli su se u trećoj četvrtfinalnoj utakmici. Kaštel Stari je u prvom napetom setu s dvije razlike odnio pobjedu a u drugom setu pokazao kvalitetu te su se momci iz Kaštela Starog plasirali u polufinle. Četvrta utakmica odigrala se između Viktorovca iz Siska i Meterize iz Šibenika. Sisak je u ovoj utakmici ipak bio kvalitetniji te je s dva seta pobjedio Šibenik i otišao u polufinale.

Djevojčice su u potrazi za prolaskom s jednakim žarom borbe kao i mladići odradile četvrtfinala. Iks iz Ivanca u napetoj utakmici s malom razlikom u poenima, malo boljom kvalitetom i još ponešto sreće su odnijele pobjedu protiv Osnovne škole Gusar iz Omiša. U drugoj utakmici Zagrepčanke su kvalitetnijim napadima i kvalitetnijom obranom nadigrale Bilje, dok su djevojke iz Valpova boljom igrom pobijedile Veliku Goricu. Zadnju četvrtfinalu utakmici odigrale su Zadranke protiv djevojaka iz Slavonskog Broda. Zadranke su unatoč velike podrške njihove muške školske ekipe izgubile.

Suze, trud, sreća, veselje, borba i želja okrasile su današnji dan DP-a u odbojci, a dok se mi pripremamo za polufinalne utakmice koje nam slijede sutra, pozivamo vas da pogledate fotografije i videe s prvog dana natjecanja na našim društvenim mrežama.

 

Patrik Antolović, IPL novinar

Datum početka
08/06/2022
Datum završetka
07/08/2022