Skip to main content

Proslavili smo 15 godina HŠSS-a i nagradili najistaknutije nastavnike 2021. godine

Hrvatski školski sportski savez održao je svečanu dodjelu nagrada u školskom sportu za školsku godinu 2020./2021. povodom 15. godina HŠSS-a u hotelu Sheraton 20. prosinca 2021.

 

“Kroz 15 godina postali smo velika školska sportska obitelj. Nastavit ćemo razvijati kulturu bavljenja sportom i zdravstveno usmjerenu tjelesnu aktivnost učiniti prioritetom i uvesti u svaku školu u Hrvatskoj za dobrobit naše djece.”

Riječi su to predsjednika Hrvatskog školskog sportskog saveza, Nikole Perkovića, koji nas je svojim dirljivim govorom vratio u početke školskog sporta u Hrvatskoj te proveo kroz 15 godina novih projekata, novih natjecanja i aktivnosti koje su postale ključan dio obrazovanja u RH. Svečanost školskog sporta održala se u ponedjeljak, 20. prosinca 2021. u hotelu Sheraton uz prisustvo županijskih predsjednika i tajnika školskih sportskih saveza te nagrađenih profesora i nastavnika koji su svojim radom unaprijedili rad svojih zajednica tijekom prošle školske godine.

Dodjela nagrada započela je u 14 sati svečanom himnom RH te obraćanjem Josipa Pavića, predstavnika Ministarstva turizma i sporta i ministrice Nikoline Brnjac te posebnog izaslanika predsjednika Vlade: “Svi smo svjesni da nedostaje sati tjelesnog odgoja - zaista, s vašim vrhunskim programima i vašim odricanjem radite čuda. Vi ste onaj dio sporta koji se ne vidi, a bez vas sigurno ne bi bilo vrhunskih sportaša u njihovom odraslom životu. Od srca vam hvala!” Podrška Ministarstva turizma i sporta kontinuirano nam omogućuje rast i razvoj projekata i aktivnosti te se veselimo nastavku suradnje. 

Nagrađeni su nastavnici i profesori koji su se svojim trudom i radom posebno istaknuli tijekom prošle godine, ali i tijekom cijelog svog djelovanja u školskom sportu, a oni su redom: 

Bjelovarsko-bilogorska

Branimir Mrazović

Brodsko-posavska

Goran Križan

Dubrovačko-neretvanska

Vlaho Zlošilo

Grad Zagreb

Sanja Kosović

Istarska

Ljiljana Štingl

Karlovačka

Katarina Magdić

Koprivničko-križevačka

Marina Tomac-Rojčević

Krapinsko-zagorska

Marinko Banožić

Međimurska

Vladimir Novak

Osječko-baranjska

Darko Bošnjak 

Požeško-slavonska

Milan Trgovčić

Primorsko-goranska

Mirna Bačić

Sisačko-moslavačka

Kristina Mikuličić

Splitsko-dalmatinska

Enko Buljubašić

Šibensko-kninska

Irena Rupić Pietri

Varaždinska

Tomo Horvat

Virovitičko-podravska

Ivan Selci

Zadarska

Loris Vidaković (posthumno)

Zagrebačka

Ines Jerčinović

 

Proslavili smo zajedno 15 godina od osnivanja hrvatskog školskog sportskog saveza. Organizacija smo koja za glavni cilj ima promicanje školskog sporta, isticanje važnosti tjelesne aktivnosti, zdrave prehrane i aktivnog načina života. Činimo to već godinama raznim projektima i aktivnostima koje pokušavamo proširiti diljem Lijepe Naše. 

Oni koji nam u tome uvelike mogu pomoći su naši ambasadori. Nedavno smo pokrenuli potragu za vrhunskim hrvatskim sportašima koji nam žele i mogu pomoći da razvijamo i promičemo hrvatski školski sport. 

S veseljem vam danas predstavljamo čak pet novih sportaša (od kojih su neki i ovdje danas s nama), reprezentativci, olimpijci, vrhunski u svojim sportovima, izuzetni mladi ljudi i najbolji motivatori za naše male sportaše. oni su: bivša atletičarka i višestruka zlatna olimpijka BLANKA VLAŠIĆ, prva judašica svijeta i olimpijka BARBARA MATIĆ, hrvatska odbojkašica i reprezentativka SAMANTA FABRIS, hrvatski gimnastički reprezentativac i olimpijsko srebro TIN SRBIĆ I hrvatski stolnoteniski reprezentativac i olimpijac ANDREJ GAĆINA!

Najvažnije nagrade bile su one za životna djela - nagradu za životno djelo za dugogodišnji stručni rad i djelovanje te izniman doprinos razvoju školskog sporta u Republici Hrvatskoj primili su prof. Boris Krstičević te prof. Stipe Tomić!

Prof. Krstičević prisutnima je rekao: “Mi smo ovdje od početka, godinama smo govorili što je dobro, a što nije, i sad smo napokon ovdje, slavimo 15 godina kao velika sportska obitelj. A gledam vas mlade i veselim se svemu što će se događati u školskom sportu.”

Prof. Tomić nadodao je: “Ovo se mora voljeti. Vidim po svim vašim postignućima da volite tu djecu i taj posao, i samo tako se može uspjeti. Želim vam svima još puno godina dobrih rezultata i dobrih projekata, i zahvaljujem vam od srca na ovoj nagradi.” Čestitamo im od srca na njihovim dugim karijerama i mnogim uspjesima u školskom sportu!

Petnaest godina Hrvatskog školskog sportskog saveza tek je početak naše sportske priče. Stoga nam o budućnosti školskog sporta glavni tajnik HŠSS-a dr. sc. Ivan Dujić kaže: “HŠSS je od osnutka do danas u ovih 15 godina prošao puno promjena. Od naših početaka i same organizacije natjecanja, koja nam je zakonska obaveza, mi smo poprilično obogatili naše aktivnosti. Osim što smo oplemenili sportske natjecateljske aktivnost, uveli smo čitav niz aktivnosti kojima je cilj zdravstveno usmjereno tjelesno vježbanje. Prvenstveno mislim na Univerzalnu sportsku školu, Vježbaonicu i novu aktivnost pod nazivom Sportski praznici. Proteklih nekoliko godina bavimo se unapređenjem rada županijskih školskih sportskih saveza jer smo svjesni njihove temeljne važnosti i time ćemo se baviti i u budućnosti. “

O svojim je kolegama, od kojih su neki i danas nagrađeni, dodao: “Osim toga, želja nam je osvijestiti javnost o važnosti učitelja/nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture kojima svakodnevno dajemo svoju djecu; jer im potpuno vjerujemo i jer znamo da rade dobro za budućnost naše djece, za budućnost RH.”

Fotografije sa svečanosti pronađite OVDJE.

 

Datum početka
20/12/2021
Datum završetka
20/12/2021