Skip to main content

Potpisan sporazum o suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom

U sjedištu Hrvatskog nogometnog saveza potpisan je sporazum o suradnji između HNS-a i Hrvatskog školskog sportskog saveza. Ova će suradnja uvelike pomoći kvalitetnom održavanju međužupanijskih i državnih prvenstava u malom nogometu za 5. i 6. razrede.

 

 

Sporazum su potpisali predsjednik HNS-a, Marijan Kustić, i dr. sc. Ivan Dujić, glavni tajnik HŠSS-a, uz nazočnost glavnog instruktora HNS-a, Petra Krpana, odnosno grassroots managera, Antonija Grahovca.

 

Riječ je o suradnji na novom školskom natjecanju “MINI NOGOMET“ za djevojčice i dječake do 13 godina (peti i šesti razredi osnovnih škola), prvom koje će HŠSS organizirati i provesti u suradnji s nogometnim klubovima, odnosno izvan odgojno-obrazovnih ustanova u vidu svojevrsnih izvanškolskih aktivnosti.

 

"Sporazum je potpisan kao slijed činjenice da su HNS i HŠSS prepoznali potencijal sportskih aktivnosti, poput mini nogometa za niže razrede osnovnih škola te potrebu za kvalitetnijom organizacijom i provedbom školskih prvenstava u mini nogometu na županijskoj razini, stručnost HNS-a i HŠSS-a u području organizacije i koordinacije nogometnih turnira i natjecanja, odnosno važnost kontinuiranog i usklađenog održavanja natjecanja na svim područjima Republike Hrvatske u kojima ima interesa za mali nogomet te želju za zajedničkim razvojem i promocijom nogometa kao školskog sporta, ali i rekreativne aktivnosti za sve mlađe generacije" kažu iz HNS-a.

 

Zahvaljujemo Hrvatskom nogometnom savezu na prepoznavanju kvalitete školskog sporta te početku ove izvrsne, a nadamo se i dugotrajne, suradnje između naših saveza.

 

Preuzeto s: https://hns-cff.hr/news/23792/potpisan-sporazum-o-suradnji-hns-a-i-hsss…

 

Datum početka
01/03/2022
Datum završetka
01/03/2022