Skip to main content

Otvorena izložba radova "Olimpijski krugovi" u Poreču

Prije nekoliko tjedana otkrili smo pobjednike natječaja „Olimpijski krugovi“ u sklopu projekta Školski sport i olimpijski pokret. Trajao je od 28. veljače do 7. travnja. Ovaj natječaj odnosio se na one koji su nadareni u slikarstvu, a voljeli bi svoj talent usmjeriti ka sportu. Tema za sliku bila je redizajn olimpijskih krugova na najmaštovitiji način.

Prijavilo se ukupno 90 školskih sportskih društava. Nagrade za škole iz koje je najbolji rad bile su: prvo mjesto 6000 kuna, drugo mjesto 5000 kuna i za treće mjesto 4000 kuna. Autori radova su također dobivali nagrade a to su: prvo mjesto 1200 kuna, drugo mjesto 1000 kuna te treće mjesto 800 kuna. Pobjednike saznajte ovdje.

U Poreču u hotelu Delfin, zajedno s predstavnicom Hrvatske olimpijske akademije, održala se izložba upravo tih radova koja je nedavno objavljena i virtualno. Htjeli smo prikazati te radove uživo jer ih je stručni žiri okarakterizirao kao stvarno posebne i vrijedne prikazivanja. Otvorenje i radove nam je predstavio član stručnog žirija ispred Hrvatskog školskog sportskog saveza, Goran Jukić.

Ana Popovčić iz Hrvatske olimpijske akademije, a ujedno i članice sturčnog žirija u ovom natječaju, sve nas je pozdravila divnim riječima:

„Drago mi je da se podsjetimo da olimpizam nije samo sport nego puno više od toga. Konačno možemo povezati sport sa umjetnošću.“

Glavni tajnik Hrvatskog školskog sportskog saveza, Ivan Dujić, također nam je rekao nekoliko riječi i službeno otvorio ovu izložbu:

„Prekrasno je vidjeti radove jer su lijepi, ali i jer povezuju sport i umjetnost. Svatko ima svoj način iskazivanja svog talenta i svojih sposobnosti  - vi u sportu, netko drugi u umjetnosti, pa to povezati sa sportom i školskim sportom je zaista uspjeh ovog projekta. Prekrasni su mi radovi i oduševljen sam s njima.“

te nadodao: Prijavite se i sljedeće godine!

Dodjela nagrada za tri najbolja rada u 2022. godini bit će na Državnom prvenstvu školskih sportskih društava u Vinkovcima za 5. i 6. razrede gdje s veseljem očekujemo naše likovnjake, dobitnike nagrada u sklopu ovog projekta! Čestitamo svima!

 

Tekst: Ivona Švaganović & Patrik Antolović, IPL novinari

Datum početka
10/06/2022
Datum završetka
09/08/2022