Skip to main content

Odbojka na pijesku: Vatrena kvalifikacijska utakmica vodi Zagrepčane u Izrael

Svjetska školska sportska federacija najavila je Svjetsko prvenstvo u odbojci na pijesku koja će se održati u Izraelu u svibnju 2023. godine. Dvije školske ekipe željele su na međunarodnoj razini pokazati svoju kvalitetu, te je jedina mogućnost bila upravo - utakmica.

Uz ovogodišnje Državnog prvenstva u odbojci održana je i kvalifikacijska utakmica za Svjetsko školsko prvenstvo u odbojci na pijesku. Oblačno jutro odgovaralo je ozbiljnim licima naših natjecatelja koji su u Poreč stigli samo s jednom mišlju – svjetskim prvenstvom.

Za III. gimnaziju Osijek nastupili su Ivan Brletić i Dino Šoš, a njihovi protivnici bili su Tin Devald, Ivan Vuk te Lovro Šitum koji su igrali za Gimnaziju Tituša Brezovačkog Zagreb. Utakmica je bila veoma napeta što potvrđuju odigrana 3 seta (19:21, 21:8, 15:13).

Obje strane vatreno su se trudile do samog kraja, no pobjednički je poen osvojio tim mladića iz Zagreba.

"Turnir je bio kratak, ali je bio doživljaj za pamćenje. Utakmicu smo dobro odigrali; u teren smo ušli s potpunom koncentracijom", rekli su nam Zagrepčani nakon utakmice.

Ovom pobjedom osigurali su odlazak na Svjetsko školsko prvenstvo, koje će sigurno biti još vatrenije i izazovnije:

„Bilo je jako izazovno. Sama atmosfera u terenu je bila vrlo dobra. Sada se radujemo putovanju u Izrael i nadamo se najboljem rezultatu."

Hrvatski školski sportski savez ove godine, osim Izraela, želi voditi hrvatsku delegaciju na Svjetsko školsko prvenstvo u nogometu u Maroko, futsalu u Beograd te na multisportski event Gimnazijadu U15 koja se ovog kolovoza održava u Rio de Janeiru.

Tekst: Ivona Švaganović, IPL novinarka

Foto: Ivona Švaganović i Dora Maravić, IPL novinarke

Datum početka
24/03/2023
Datum završetka
25/03/2023