Skip to main content

Objavljene promjene u Propisnicima i Pravilnicima HŠSS-a – 14. Kolegij tajnika HŠSS-a

U Umagu, od 9. do 11. rujna 2022. godine održan je 14. Kolegij tajnika na kojem su sudjelovali predstavnici županijskih školskih sportskih saveza i Školskog sportskog saveza Grada Zagreba s ciljem pripreme za novu sezonu školskih sportskih natjecanja u školskoj godini 2022./2023.

 

U sklopu Kolegija tajnika, održana je i 3. sjednica Izvršnog odbora HŠSS-a na kojem su predstavljene i usvojene promjene Propisnika državnog prvenstva školskih sportskih društava Republike Hrvatske, Pravilnika o Iskaznici za učenike Hrvatskog školskog sportskog saveza te Disciplinskog pravilnika Hrvatskog školskog sportskog saveza. Sve objavljene dokumente možete pronaći ovdje:

 

Propisnik DP za učenike osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2022/2023

Disciplinski pravilnik-2022/2023

Pravilnik o Iskaznici za učenike 2022./2023.

Vremenik školskih sportskih natjecanja za školsku godinu 2022./2023.

 

Izvršni odbor potvrdio je i novi mandat glavnom tajniku dr. sc. Ivanu Dujiću te zaposlenje nove djelatnice na mjesto Voditelja komunikacije i odnosa s javnošću. Najavio se i Simpozij „Školski sport“ koji će se održati 22. listopada 2022. godine te nastavak ključnih programa Hrvatskog školskog sportskog saveza – Univerzalne sportske škole i Vježbaonice, kao i dugogodišnjeg projekta Vrtim zdravi film.

Kolegij je predstavio predsjednicima i tajnicima županijskih školskih sportskih saveza niz promjena i razvojnih aktivnosti u radu HŠSS-a, poput planova za digitalizaciju i unaprjeđenje sustava HŠSS-a, komunikacijske strategije te novog partnerstva s tvrtkom Special d.o.o. te tvrtkom Amazinga.

Izvješće o Sportskim praznicima predstavljeno je u drugom dijelu kolegija s izvrsnim rezultatima – 11 537 djece sa 178 voditelja koji su izkazali svoje zadovoljstvo održanim programima. Cjelokupno izvješće potvrdilo je kvalitetu programa, ali i pokazalo prostor za napredak u sljedećoj godini, te ga HŠSS s punim pouzdanjem nastavlja razvijati i unaprjeđivati.  

Zaključno, raspravilo se o idejama, problemima te potrebama županijskih saveza kako bi se svi programi i aktivnosti uspješno proveli i u ovoj školskoj godini, a imajući na umu dobrobit i zdrav život te uspješne sportske rezultate naših najmlađih.

Podsjećamo, pozivamo sve zainteresirane da preuzmu Propisnike i Pravilnike za ovu školsku godinu kako bi bili upoznati sa svim promjenama koje se tiču sportova i aktivnosti u školskom sportu za narednu školsku sportsku godinu. Pogledajte ih OVDJE. Vremenih državnih prvenstava također pronađite OVDJE.

Datum početka
19/10/2022
Datum završetka
18/12/2022