Skip to main content

„Nisam htjela pobijediti linijom manjeg otpora“ – fair play kartoni šahisticama

Državno prvenstvo u šahu za srednje škole smo, osim proglašenjem pobjednika, završili na još jedan predivan način – dodjelom čak dva fair play kartona. Tehnička komisija uručila ih je Lari Jović iz Tehničke škole Slavonski Brod i Loreni Majdak iz Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Virovitici.

Lorena Majdak učenica je Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Virovitici i nikad se prije nije susrela s nagradom fair play kartona. Član Tehničke komisije, gospodin Vlado Karagić, pomno je pratio ponašanje igrača i ekipa te odlučio da ona zaslužuje fair play karton upravo jer se tijekom cijele igre ponašala u potpunosti fair play! Fair play je, kako kažu, „bio u igri, na osmijehu, u bodrenju djevojaka iz njene ekipe…“

„Prije se nisam susrela s nagradom fair play kartona i nisam znala što je to, ali kad sam saznala, bilo mi je baš drago. Prijateljice i profesor su ponosni, a ja sam sretna. Tu ima puno ljudi i sve djevojke s kojima sam dosad igrala su super fair igrale te nije bilo nikakvih problema pa zato nisam očekivala da ću baš ja dobiti fair play.“ – skromno nam je potvrdila Lorena.

Osim Lorene, fair play karton zaslužila je i učenica Lara Jović. Naime, Lara je "jedva pronašla ekipu koju će povesti na Državno prvenstvo", ali je uspjela okupiti izvrstan tim. Sudac je na samom natjecanju odlučio da joj se treba uručiti fair play karton kada je njena protivnica odigrala nepravilan potez, a ona ga nije htjela prijaviti – odlučila joj ga je objasniti i pobijediti na šahovski način, a ne linijom manjeg otpora. Kao pravi timski igrač, ali i vođa, potvrdila nam je:

„Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam osvojila fair play karton i ovo Državno prvenstvo definitivno će mi ostati u lijepom sjećanju!“

Čestitamo djevojkama i zahvaljujemo im što su dobar primjer fair playa u školskom sportu – nadamo se da će i naši drugi sportaši primijeniti iste prakse u našim nadolazećim prvenstvima! Koja nas prvenstva očekuju, pogledajte OVDJE.

 

TEKST: IPL novinarka Ivona Kušec

Datum početka
23/11/2022
Datum završetka
25/11/2022