Skip to main content

NAJAVA: Veliki sportski susret za učenike s intelektualnim teškoćama

Poreč, 6. ožujka 2023. - Hrvatski školski sportski savez obilježava 15. obljetnicu od prvog održavanja posebnog Državnog prvenstva za učenike s intelektualnim teškoćama. Od 2008. godine stotine djece i mladih okuplja se u Poreču na natjecanjima u atletici, plivanju, stolnom tenisu i štafetnim igrama. Uz ovogodišnji pikado, ovo će događanje okupiti preko 50 škola i centara s više od 420 sudionika natjecanja na tri dana sportskih aktivnosti i natjecanja u Poreču.

Inkluzivne aktivnosti za djecu i mlade fokus su i sporta i obrazovanja u posljednjih nekoliko godina, a s obzirom na razvoj inkluzivnih projekata i programa u školskom sportu, ovakve susrete smatramo iznimno bitnima za sve naše sudionike koji potvrđuju vrijednost i veselje koje im ovakva natjecanja donose.

„Dolazim već godinama na ovo Državno prvenstvo – od organizacije, odnosa prema natjecateljima, djeci i njihovom veselju, samo riječi hvale. Uvijek se širi pozitivan duh, razvijaju se prijateljstva – sve ono pozitivno što sport donosi osim rezultata za vrhunske sportaše, to ovaj susret ima!“, prof. Škorinić, Zadarska županija

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na ovom posebnom sportskom susretu sportski susret koji će se održati 7. i 8. ožujka 2023. godine u Plavoj laguni. Više informacija, kao i točnu satnicu, pronađite ovdje sa svim potrebnim detaljima o ovogodišnjem prvenstvu:

SVE INFO O DRŽAVNOM PRVENSTVU ZA UČENIKE S INTELEKTUALNIM TEŠKOĆAMA

Natjecanje će koordinirati Hrvatski školski sportski savez, a sve pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta s kojima trenutno planiramo nacionalni inkluzivni projekt za uključivanje djece s teškoćama u svakodnevne sportske aktivnosti.

Na natjecanjima će sudjelovati i novi učenici novinari HŠSS-a koji u projektu „Igram, pišem, lajkam“ aktivno prate sva naša natjecanja. Kako nam je bilo prošle godine, pogledajte u PROMO VIDEU.

Vidimo se u Plavoj laguni!

Datum početka
06/03/2023
Datum završetka
08/03/2023