Skip to main content

NAJAVA | Hrvatska delegacija stigla na Svjetsko školsko prvenstvo u odbojci na pijesku

Izrael, 16. svibnja 2023. godine – Hrvatska delegacija s Voditeljem za međunarodnu suradnju i projekte HŠSS-a Tomislavom Paripovićem stigla je u Izrael, gdje će do 23. svibnja 2023. sudjelovati u natjecanju i aktivnostima Svjetskog školskog prvenstva u odbojci na pijesku u Bat Yamu u Izraelu.

ISF World School Beach Volleyball Championship organizira Svjetska školska sportska federacija, a na natjecanju sudjeluje 19 država:

Pod hrvatskom zastavom natječu se učenice V. gimnazije Vladimir Nazor Split Ana Burilović, Kate Lijić i Marija Tabak s Ivicom Šupe te Vedranom i Antom Burilovićem te učenici Gimnazije Tituša Brezovečkog Zagreb u sastavu Tin Devald, Lovro Šitum i Ivan Vuk s Ljiljankom Kordić i Damirom Jelenskim.

Ždrijeb je održan prošli tjedan, a susreti po skupinama za naše sportašice i sportaše bit će:

Pozivamo sve zainteresirane virtualne navijače da prate ISF TV, online platformu na kojoj će se emitirati susreti u svim kategorijama.

Na ovom će Prvenstvu sudjelovati i IPL učenica novinarka Kiara Crnetić iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec koja je hrvatska predstavnica u novoj suradnji potaknutoj uspjehom projekta „Igram, pišem, lajkam“. Na inicijativu glavnog tajnika HŠSS-a Ivana Dujića i glavnog tajnika ISF-a Hrvoja Čustonje, potpisan je Sporazum o suradnji kojim IPL učenici novinari imaju mogućnost sudjelovanja u medijskim volonterskim aktivnostima na Svjetskim prvenstvima, zajedno s ISF medijskim timovima.

Učenici će predstavljati Republiku Hrvatsku i Hrvatski školski sportski savez na turniru, ali i na popratnim događanjima poput Kulturne večeri i Noći nacija, koje ćemo također pratiti na ISF TV-u i na našim društvenim mrežama. Pratite put naše hrvatske delegacije na:

FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK, YOUTUBE

 

Fotografije: Kiara Crnetić / ISF (International School Sport Federation)

Datum početka
16/05/2023
Datum završetka
23/06/2023