Skip to main content

MI SMO DJECA VESELA, RADO BI SE IGRALA! - Državno prvenstvo u graničaru

„Tko jednom dođe u Vinkovce, uvijek se poželi vratiti“, nama je već poznata uzrečica koju su mališani zasigurno i osjetili na Vinkovačkom Trgu bana Josipa Šokčevića. 01. lipnja 2022. godine, prvi put u povijesti održano je Državno prvenstvo iz graničara za učenike nižih razreda osnovne škole. Lijep i sunčan dan, savršen za igru na otvorenom.

Uz medalje, natjecateljski duh te najvažnije od svega, nove prijatelje, učenici Osnovnih škola Reftala, Smiljevac, Jurja Dobrile Rovinj te V. Osnovna škola Varaždin upisali su se u povijest. Graničar, novi školski sport koji se igra u mješovitim ekipama, potaknuo je mnogo pozitivnih reakcija. Sretna i nasmijana lica djece kao i njihovih mentora učinili su nas ponosnima na novu disciplinu HŠSS-a.

Cilj graničara na DP-u je da djeca osjete i dožive natjecateljski duh, ali i veselje i zajedništvo te zabavu u sportskom okruženju te da se nastave baviti sportom u školskim sportskim klubovima uz želju ponovnog putovanja i sudjelovanja na Završnici. Iako sada nisu ni svjesni što znači biti dio ovako važne povijesti u hrvatskom školskom sportu, kako godine budu odmicale, sigurno će se s ponosom prisjećati ovih dana. Kako su se djeca osjećala, pročitajte u ovih nekoliko izjava s graničarskog terena.

Luka: „Jako sam sretan, mislim da će biti jako napeto, ali da će moja ekipa uspjeti. U školi ne igramo često graničar, ali naučili su nas pravilima. Ne smijemo dodavati loptu svima, ne prelaziti granicu. Imamo dva prebačaja i ne smijemo se svađati sa sucem. Ovdje mi je super, sprijateljili smo se sa Osječanima“.

Ena: „Mi smo došli po pobjedu, čekamo početak naše utakmice. Našli smo nove prijatelje i super nam je. Jako mi se sviđa što igramo zajedno s dečkima.“

Lovro: „Bio sam jako uzbuđen, jedva sam čekao utakmicu pa se nisam naspavao. Drago m je što smo ovdje i želim pobjedu. Nisam znao kako će mi biti ali sam stekao nove prijatelje pa sam sretan. Mislim da su sve ekipe jake ali moje je najbolja“.

Natjecanje je održano na travnatom terenu, ispod drveća uz postavljene ograde. Veseli nas i što je sve prošlo u najboljem redu bez intervencije naših medicinara. Uz sreću i osmijeh, uvijek idu i suze, pa su tako emocije varirale o sljedećem poretku:

1. Osnovna škola Reftala, Osijek

2. Osnovna škola Smiljevac, Zadar

3. V. Osnovna škola Varaždin, Varaždin

4. Osnovna škola Jurja Dobrile Rovinj, Rovinj 

                                                   

Sanja Grubešić, prva mentorica koja je odnijela pobjedu u svoj grad za kraj je izjavila:

„Osjećam se super, fenomenalno, trenirali smo cijelu nastavnu godinu s pojačanjem pred natjecanje. Svi smo jako sretni i oduševljeni. Jako sam zadovoljna kako je natjecanje organizirano, mješovite ekipe su super, iako bih voljela da se igralo u dvorani. Djeca nisu navikla na ovakav teren. Najvažnije da su oni sretni i veseli, trenutno ne mogu doći sebi od emocija i nadam se da se vidimo i dogodine“.

IPL NOVINARKA: Tea Šeparović

Datum početka
01/06/2022
Datum završetka
02/06/2022