Skip to main content

MALI ATLETIČARI ZAKLJUČILI JOŠ JEDNU ŠKOLSKU SPORTSKU SEZONU

Natjecanjem u atletici za 5. i 6. razrede, 3. lipnja 2022. godine na stadionu HNK Cibalia u Vinkovcima, zatvorili smo još jednu sezonu školskih sportskih natjecanja. 36 ekipa stiglo je u Vinkovce kako bi pokazale da su upravo one zaslužile mjesto na postolju. Dječaci i djevojčice natjecali su se u osam disciplina: skok u vis, skok u dalj, bacanje vorteksa, suvanje medicinke s prsa suručno, trčanje na 100, 200, 600 i 4x100m.

U disciplini skok u vis, kod djevojčica, s rezultatom 138m, najbolja je bila Marija Kelić iz ŠSD Filipovićka Osijek. Druga je bila Antea Žilić iz ŠSD Smiljevac Zadar, a treća Tara Spremo Hodžić iz ŠSD Mladost Pazin. Ivan Bujan iz ŠSD Brodarica Zadar skokom 145m zauzeo je prvo mjesto. Drugo mjesto pripalo je Dinu Rubilu iz ŠSD Mihanović 95 Slavonski Brod, a treće Mati Matiću iz ŠSD Malešnica Zagreb.

Skok u dalj najbolje je prošao za Karlu Žilić iz ŠSD Smiljevac Zadar, ali jako uspješne bile su i Tia Križanec iz ŠSD Žubor Kutina i Sara Lukina iz ŠSD Jastreb Jastrebarsko koje su osvojile drugo i treće mjesto.  Kod dječaka je prvo mjesto osvojio Martin Vuri iz ŠSD Kondor Mursko Središće, drugo mjesto Martin Roviščanec iz ŠSD Mladost Bjelovar, a treće mjesto Luka Bilić Subašić iz ŠSD Filipovićka Osijek.

Kod bacanja vorteksa, od djevojčica se najboljom pokazala Hana Celega koja je predstavljala ŠSD Mladost Pazin. Druga je bila Korina Rajković iz ŠSD Sloboština Zagreb, a treća Sara Mišić iz ŠSD Sokol Požega. Karlo Jozić iz ŠSD Ivan Kozarac Županja osvojio je prvo mjesto u kategoriji dječaka. Drugo mjesto pripalo je Marku Vekiću iz ŠSD Gusar Metković, a treće Nikši Budišu iz ŠSD Malešnica Zagreb.

Matea Korša iz ŠSD Tornado Novi Marof prva je u suvanju medicinke s prsa suručno. Druga je Paula Klanjčić iz ŠSD Jastreb Jastrebarsko, a treća Nika Gverić iz ŠSD IBM Virovitica. Kod dječaka je prvi Petar Žugec iz ŠSD Tornado Novi Marof, drugi Stipe Sušak iz ŠSD Gusar Metković, a treće mjesto pripalo je Marku Hojsaku iz ŠSD Braća Radić Koprivnica.

Djevojčica Alma Bralić iz ŠSD Dražen Petrović Split prvi je put trčala 600m. Iako joj je bilo slabo nakon 400m, nastavila je trčati do kraja! Osjetila je pritisak u srcu i slabost te je bila tužna jer nije ostvarila bolji rezultat, ali njena prijateljica Ana Knezović tješila ju je i govorila kako se nema zbog čega „gristi“ i kako joj nitko ne može ništa zamjeriti jer je dala sve od sebe. Slažemo se s Anom i čestitamo Almi na odličnom uspjehu i borbi do kraja, a i Ani jer je pokazala suosjećanje i bila velika potpora!

Na sljedećem linku možete pronaći cjelokupni poredak djevojčica i dječaka u svakoj disciplini.

Nakon što su se zbrojili svi rezultati, naš glavni tajnik - Ivan Dujić i voditeljica odjela za državna natjecanja – Ivana Orlić podijelili su medalje, pehare i plakete najboljim ekipama. Tako djevojčice iz Zadra kući nose zlato. Zagrepčanke su srebrne, dok su brončanu medalju osvojile djevojčice iz Kutine. Djevojčice u Zagreb nose srebro, a dječaci zlato. Tornado Novi Marof izborio je drugo mjesto, a brončani su Osječani.

Uoči posljednjeg natjecanja u ovoj sezoni, kratko smo porazgovarali s gospodinom Ivanom Dujićem. S obzirom na to da su se natjecanja održavala u Poreču, Puli, Rijeci i Vinkovcima, zanimalo nas je koji je grad najbolja solucija za natjecanje, koliko je bila teška sama organizacija ovoga natjecanja, kakva je bila cijela sezona te kakva je bila atmosfera na mini nogometu koji se također igrao na stadionu HNK Cibalia.

Evo što nam je rekao:

„Biramo gradove-domaćine prema sportskim i smještajnim objektima. Rijeka nam je savršena za plivanje, Vinkovci imaju odličan judo klub, Poreč ima nevjerojatnu sportsku i hotelsku infrastrukturu. Volimo dolaziti u Slavoniju i Slavonci su jako dobri domaćini. Ne bih izdvajao baš nikoga, mislim da mi je dužnost obići cijelu Hrvatsku, ali u Vinkovcima su djeca smještena u hotelima koji su u samome centru grada, ali to je subjektivno.

Nadodao je:

„Mini nogomet pokrenuli smo prošle godine s Hrvatskim nogometnim savezom. Završnica kao završnica nije bila nimalo posebna, odnosno, nije bila drugačija od ostalih sportova. Ono što je uistinu spektakularno jest to da smo u prvoj godini tog projekta imali nevjerojatan broj škola na županijskim razinama. Velik je interes i baš sam razgovarao s predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza da bi se sljedeće godine moglo dogoditi da se uključe sve osnovne škole u Hrvatskoj. Što se tiče same organizacije ovoga natjecanja, nije bila nimalo zahtjevnija od ostalih organizacija. Prvi korak uvijek nam je prijevoz i smještaj. Sezona je bila uistinu odlična. Jako sam zadovoljan s odrađenim poslom. Ostvarili smo sve što smo htjeli. Imali smo hrvanje, sportski ples, edukaciju za prekrasan projekt „Igram, pišem, lajkam“… Jako sam zadovoljan i ponosan na sve koji rade u savezu jer bez njih to ne bi bilo izvedivo. Nakon ovoga se vraćamo u Zagreb i već pripremamo „Sportske praznike“.“

Proveli smo prekrasan sunčani dan na stadionu HNK Cibalia, a natjecatelji su nam, svojim izvanrednim nastupima, potvrdili još jednu sezonu!

 

IPL NOVINARKA: IVONA KUŠEC

Datum početka
31/05/2022
Datum završetka
03/06/2022