Skip to main content

IZ ŽUPANIJA: Goran Kolarić novi je predsjednik Međimurskog školskog sportskog saveza

Jučer, 28. rujna 2022., održana je Izborna sjednica Međimurskog školskog sportskog saveza na kojem je potvrđeno da je Goran Kolarić novi predsjednik Međimurskog školskog sportskog saveza.

Foto: Međimurska županija, Međimurski školski sportski savez

Međimurski školski sportski savez okuplja 38 školskih sportskih društava osnovnih i srednjih škola Međimurske županije, a svojim aktivnostima u Međimurju potiče zdrav način života i sportski duh među našim učenicima.

Međimurski školski sportski savez na svojim županijskim natjecanjima okuplja oko 5 000 učenika.  Povodom početka školske godine, kako bi se školske sportske aktivnosti i dalje nastavile na što kvalitetnijoj razini, održana je skupština MŠSS-a na kojoj su rezimirani rezultati posljednjih godinu dana, a tajnik MŠSS Marin Horvat predstavio je planove za naredno razdoblje:

„Nastavljamo s već poznatim projektima Hrvatskog školskog sportskog saveza i vrlo uskoro krećemo s provedbom Univerzalne sportske škole, Vježbaonice i Vrtim zdravi film, ali i sudjelovanjem u projektima na županijskoj razini, poput „Korak po korak do zdravlja“ koji će u hodanju, planirarenju i učenju od stručnjaka iz HGSS-a sudjelovati već ove subote“.

Kako prenosi Međimurska županija, izabrano je i novo vodstvo. Dosadašnjeg predsjednika Aleksandra Puklavca nasljedio je Goran Kolarić koji je zahvalio članovima Saveza na povjerenju te poručio da se nada nastavku odlične suradnje.

Kontinuiranu podršku radu Saveza pruža Međimurska županija, a skupštini je nazočio i župan Međimurske županije Matija Posavec koji je naglasio značaj aktivnosti Saveza o čemu svjedoče podaci da svake godine besplatni program obuke neplivača završi oko 1200 učenika iz 30 osnovnih škola Međimurske županije.

„Međimurje u ovoj godini ponosno nosi titulu Europske regije sporta, a tog priznanja ne bi bilo bez vas, naših profesora tjelesne i zdravstvene kulture i sportskih djelatnika, koji svoj entuzijazam i ljubav prema sportu prenosite na djecu. Danas je više nego ikada važno našim mladima usaditi zdrave navike, a vaš rad nastojimo podržati obnovom i izgradnjom sportske infrastrukture, nabavkom nove opreme i podrškom pri organizaciji brojnih događaja kojima zaista potvrđujemo da Međimurju ne nedostaje sportski duh“, poručio je župan Posavec.

Pohvale na predanom radu uputio je i glavni tajnik Hrvatskog školskog sportskog saveza dr. sc. Ivan Dujić koji je istaknuo da je Međimurski školski sportski savez u samom hrvatskom vrhu po organiziranosti, kvalitetnim programima i dobrim rezultatima.

Na ovom događanju dodijeljene su i plakete Međimurskog školskog sportskog saveza umirovljenim profesorima Josipu ZbiljskomJadranki MarkušVinku GrgićuMladenu Dešiću i Vladimiru Novaku.

Datum početka
29/10/2022
Datum završetka
28/12/2022