Skip to main content

IPL IZVJEŠTAJ | Uz štafetnu igru, imamo prve prvake školskog sporta u pikadu!

Dana 8. ožujka u dvorani Intersport, održan je nastavak našeg natjecanja za učenike s intelektualnim teškočama. Natjecanje smo započeli laganim zagrijavanjem i razgibavanjem, a zatim su nas čekali štafeta i pikado.

Pikado je novo sportsko natjecanje uvedeno u školski sport 2023. godine kao dio prvenstva za učenike s teškoćama, a predložila ga je Višnja Popovčić koja kaže: „Pikado je jako važan u radu s našim učenicima s intelektualnim teškoćama, oni to jako vole i najčešće treniraju, individualan je sport tako da mislim da ga svatko može trenirati. Važno je da bude jednostavno i primjenjivo."

Višnja nam je također pojasnila kako je koncentracija i preciznost najvažniji benefit pikada, a na pitanje hoće li ovaj sport promijeniti školski sport odgovirila je: „Svaki školski sport će promijeniti sport općenito, to je bogatstvo školskog sporta. Treba dodati još sportova, znači svi sportovi koje naša djeca vole i rado ih treniraju, već jesu i trebaju biti školski sportovi.“

Gledati natjecatelje na štafeti sigurno nije bilo toliko uzbudljivo i zabavno kao sudjelovati zato što su, za razliku od tradicionalne štafete, naši natjecatelji morali prolaziti i kroz prepreke kako bi stigli do svojih suigrača, a naravno i do cilja. Treće mjesto osvojila je Osnovna škola Julija Kempfa Požega, drugo mjesto Škola za odgoj i obrazovanje Pula, a prvo mjesto otišlo je u Osnovnu školu Antuna Gustava Matoša Vinkovci.

Igračice i igrači pikada jedva su dočekali stati pred mete. Bilo je vrlo uzbudljivo i zabavno gledati naš novi školski sport u akciji. U kategoriji za djevojke treće mjesto išlo je COOR podravsko sunce Antoniji Žganec, drugo mjesto COOR Križevci Leonardi Brezji, a prvo mjesto pripalo je COOR Podravsko sunce Tajani Vukmanović.

Kod mladića, poredak je bio ovakav: treće mjesto COOR Tuškanac - Zagreb Renato Vignjević, drugo mjesto Tehnička škola Daruvar Mihael Krmić, a prvo mjesto je odnio COOR Križevci Valentino Fertlin.

Želimo čestitati svim našim natjecateljima, trenerima i mentorima na odličnim uspjesima i postignućima - nadamo se da ćemo vas sve ponovo vidjeti iduće godine još i u većem broju, a za sad vam želimo sretan povratak vašim domovima s prekrasnim iskustvima i dojmovima s još jednog Državnog prvenstva za učenike s intelektualnim teškoćama.

 

Tekst: IPL novinarka Marija Kokolek

Datum početka
07/04/2023
Datum završetka
06/06/2023