Skip to main content

IPL IZVJEŠTAJ | Smijeh i znoj uz atletiku, plivanje, stolni, a i čaroliju

Poreč je i ove godine ugostio 58 škola, odgojno-obrazovnih centara te centara za rehabilitaciju na još jednom izdanju Državnog prvenstva za učenike s intelektualnim teškoćama.

U ponedjeljak, 6. ožujka u hotelu Plavi, uz riječi Ivana Dujića, glavnog tajnika HŠSS-a i gradonačelnika grada Poreča, gospodina Lorisa Peršurića – otvoreno je ovogodišnje natjecanje: „Dvije stvari volim vidjeti – osmijeh na dječjem licu i znojno lice nakon dobre vježbe. Vi ćete nam u sljedećih dva dana pružiti oboje i to me zaista veseli – sretno svima!“, rekao je Dujić.

Sunce se nadvilo nad Porečom i učenici su nestrpljivo čekali da krenu natjecanja. Dok se na atletskom stadionu Veli Jože odvijala atletika, topla voda na bazenima Kantrida u Rijeci čekala je da učenici uskoče i otplivaju po medalje.

 

Nakon atletike i plivanja, učenici su imali slobodno vrijeme za ručak i druženje, a poslijepodne su krenuli u dvoranu Intersport gdje se odvijalo natjecanje u stolnom tenisu.

Konačne rezultate za sve sportove i discipline možete pronaći na OVOJ POVEZNICI.

Iako su svi učenici njegovali kolegijalnost i #fairplay, učenica Josipa Štefković iz Srednje škole Prelog posebno se istaknula i dobila fair play karton. Naime, Josipa se protivnici ponudila da ju izmasira nakon ozljede te ju čuvala dok nije došla njena voditeljica koja je znala kako postupiti.

„Nisam znala da ću dobiti Fair play karton i ovo mu puno znači. To će mi biti lijepa uspomena i mislim da svi trebaju biti fer!“ – kaže nam veselo Josipa.

Nakon napornog dana i natjecanja, učenike je na večernjem druženju u hotelu Plavi brojnim trikovima i interaktivnom čarolijom zabavljao istarski mađioničar Stefano, a on i njegovi „asistenti“, upravo natjecateljice i natjecatelji našeg prvenstva, zabavili su se i nasmijali sve prisutne.

Glazbeni je program potrajao do kasnih večernjih sati. Iznimno nam je drago na velikom odazivu škola i centara te smo ponosni na sve naše natjecatelje koji sutra imaju novi sportski dan uz – štafetne igre i pikado!

Datum početka
06/03/2023
Datum završetka
08/06/2023