Skip to main content

IPL INTERVJU - Prijateljstvo preko mreže uz #fairplay karton

Kako biti prijatelj sa suparnikom znaju Kristijan i Lovro - U svijetu sporta i napetih natjecanja najljepše je pronaći ljude sa istom strašću. Oni koji vole isti sport, imaju iste ciljeve i jednako se tako trude postići ih. Takva su prijateljstva vođena istim motivima, ali i suosjećanjem.

Jedna od takvih predivnih prijateljstva, mogli su primjetiti svi prisutni na Državnom natjecanju školskih sportskih društava iz badmintona. Uz to što je divno, prijateljstvo Kristijana Puljića i Lovre Matovina zaslužilo je i #fairplay karton.

Kristijan Puljić iz Osnovne škole Mertojak Split, osim što je jedan od novih državnih prvaka u badmintonu, oduševio je sve prisutne svojim fair play potezom na finalnoj utakmici. U tijeku je bila finalna utakmica između ŠSD Sova i ŠSD Mertojaka, odnosno meč su igrali Kristijan i njegov prijatelj Lovro Matovina. Nakon napetog meča i osvojenog posljednjeg poena, Kristijan je najprije otrčao zagrliti i utješiti svog suparnika - prijatelja, a tek se onda okrenuo svojim suigračima i s njima proslavio osvojenu zlatnu medalju.

Kristijan i Lovro, osim što su vrhunski mladi sportaši, odličan su primjer kako treba izgledati prijateljstvo i suparništvo u sportu. U kratkom razgovoru rekli su nam da se poznaju već pet godina, a razlog njihovom upoznavanju, upravo je natjecanje iz badmintona.

„Bilo je to na Međunarodnom natjecanju u Čakovcu, tu smo prvi put igrali jedan protiv drugoga. Ja sam ga dobio, a on je još igrao i ozlijeđen. Slomio je nogu taman pred natjecanje“ govori nam Kristijan.  

Često igraju jedan protiv drugoga u klupskom sportu i otvorenim turnirima, ali se kao pravi profesionalci fokusiraju na meč. No unatoč profesionalizmu, žao im je kada jedan od njih izgubi.

„S jedne strane mi je drago što sam pobijedio, dok s druge bude mi žao što je on izgubio jer smo stvarno dobri prijatelji, možemo si sve reći, često se savjetujemo i kada ne igramo jedan protiv drugoga najveća smo si podrška”, dodaje Kristijan.

Na naše pitanje bi li ikada popustili jedan drugome tijekom igre odgovorili su da to ne bi nikada napravili, već upravo suprotno - tijekom igre daju sve od sebe.

Bez obzira na gubitke i pobjede njihovo prijateljstvo samo jača, i tako već pet godina Kristijan i Lovro nakon naporne igre mogu skupa slaviti svoje pobjede, jer najveća im je medalja upravo njihovo prijateljstvo. I svima kažu da je vrijedno osvojiti takvu medalju, jer ništa ne krasi život bolje od pravog prijateljstva.

 

Tekst: IPL novinarke Laura Hergotić i Petra Lazić

Foto: IPL tim / Hrvatski školski sportski savez

Datum početka
01/03/2023
Datum završetka
03/03/2023